MENIU CAUTĂ
, de Alexandru Boariu

LIBERTATEA TE AJUTĂ: Cum se radiază din circulație o mașină pe care vrei s-o păstrezi, fără s-o mai folosești

Distribuie

Vă rugăm să ne spuneți cum se radiază din circulație o mașină cu care nu mai dorim să circulăm, dar vrem s-o păstrăm în continuare. (Ion Preda, Sălaj).

RĂSPUNS: Potrivit actualului Cod Rutier, radierea din evidență a vehiculelor se face de către autoritatea care a efectuat inmatricularea sau înregistrarea, doar în cazul scoaterii definitive din circulație a acestora, la cererea proprietarului, în următoarele cazuri: a) proprietarul dorește retragerea definitivă din circulație și face dovada depozitării autovehiculului într-un spațiu adecvat, detinut în condițiile legii; b) proprietarul face dovada dezmembrării, casării sau predării vehiculului la unități specializate, în vederea dezmembrării; c) la scoaterea definitivă din România a vehiculului; d) în cazul furtului vehiculului. Radierea la trecerea autovehiculelor în proprietatea altei persoane, se face de către autoritatea care a efectuat înregistrarea, la cererea proprietarului, în condițiile legii. Vehiculele declarate, potrivit legii, prin dispoziție a autorității administrației publice locale, fără stapân sau abandonate, se radiază din oficiu, în termen de 30 de zile de la primirea dispoziției respective.

Citește și: Românii care călătoresc cu mașina în Grecia, în pericol. Codul Rutier a devenit extrem de drastic. Se rețin permisul, talonul și plăcuțele

 

Comentarii