Mergi direct la conținut »
VIDEO/ „Tina Rintintin”: din contabilă, a ajuns bona pentru câini. ”Îi tratez ca și cum ar fi ai mei!”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > VIDEO/ „Tina Rintintin”: din contabilă, a ajuns bona pentru câini. ”Îi tratez ca și cum ar fi ai mei!”

VIDEO/ „Tina Rintintin”: din contabilă, a ajuns bona pentru câini. ”Îi tratez ca și cum ar fi ai mei!”

Cristina Csoric era în urmă cu trei ani o tânără contabilă stabilită în București, după ce lăsase Mediașul natal în urmă. Ajunsă în Capitală, ea s-a reprofilat rapid, din dragoste față de animale, în special de câini. În apartamentul său din zona Colentina și-a făcut un loc în care găzduiește patrupedele pe care stăpânii nu le pot lăsa când pleacă mai mult de acasă. Astfel, ea a devenit un fel de bonă pentru câini! [libvideo id="2353196"]

De Florin Ghioca,

Astfel, Cristina Csoric a devenit Tina Rintintin, luându-și numele de la un celebru personaj de animație francez. De atunci, din 2016 și până în prezent, a avut grijă de mai bine de 100 de câini! Libertatea a ajuns în locul în care animalele sunt lăsate uneori chiar și câte două săptămâni, un apartament de două camere devenit hotel pentru patrupede.

„Pasiunea pentru câini a apărut de mică. De fiecare dată când mergeam pe stradă și vedeam câini abandonați eram ruptă-n suflet. Întotdeauna îmi spuneam că o să cresc eu mare și o să fac mulți bani și o să îi salvez pe toți. Într-un fel cam asta fac acum: îi salvez pe cățeii care trebuie să rămână singuri acasă și îi salvez în același timp și pe stăpânii lor, care nu au cu cine să își lase cățelul și au nevoie de o persoană de încredere. Îmi place foarte mult chestia asta. E ca și cum aș avea căței de împrumut, pentru că îi tratez ca și cum ar fi ai mei”, spune Tina, care a împlinit recent 33 de ani.

Tina și „clienții” săi, la plimbare

Tina și „clienții” săi, la plimbare

Chiar dacă la început a lucrat gratis, făcând un fel de voluntariat, Cristina a câștigat treptat încrederea clienților săi, care au ajuns să o caute de fiecare dată când pleacă mai mult de acasă. „Îi tratez ca și cum ar fi ai mei: locuiesc cu mine, mănâncă lângă mine, unii dorm în pat cu mine, dacă așa sunt obișnuiți acasă – așa facem și aici, le păstrez rutina de acasă. Unii stau în weekend, alții stau o săptămână, am avut chiar și 2-3 săptămâni. Depinde cât e de lung concediul sau delegația părinților.”

Replica Andreei Bălan, după ce toată lumea a vorbit despre divorțul ei de George Burcea
Recomandări

Replica Andreei Bălan, după ce toată lumea a vorbit despre divorțul ei de George Burcea

 

Tânăra mărturisește că înainte de a se apuca serios de această „meserie” a citit foarte multe cărți, a studiat articole de pe Internet, ba chiar s-a întâlnit inclusiv cu idolul ei, Cesar Milan, celebrul dresor de câini și prezentator de emisiuni TV. Practic, în pet sitting și dog walking (activitatea în care cineva are grijă de câini și îi și plimbă) lucrurile stau în felul următor: „bona” este căutată de stăpânii animalelor, care urmează să plece. Câinele este adus să se acomodeze cu locul și cu stăpânul temporar. Acestuia i se aduc la cunoștință toate preferințele animalului, dar și eventualele probleme pe care patrupedul le-ar avea.

Ministerul Sănătății, reacție în cazul doctorului filmat în timp ce operează fără echipament de protecție
Recomandări

Ministerul Sănătății, reacție în cazul doctorului filmat în timp ce operează fără echipament de protecție

 
Unul dintre câinii fotografiați în studio de Tina

Unul dintre câinii fotografiați în studio de Tina

Cât costă toată „distracția”? „Pentru câinii de talie mică de obicei taxez cam vreo 70 de lei pe noapte și poate ajunge până la 100 de lei pentru câinii mari. E și în funcție de nevoile fiecărui cățel. Dacă sunt câini cu nevoi speciale, cu tratament sau care au nevoie de supraveghere non-stop, atunci desigur că sunt tarife mai mari, fiindcă responsabilitatea este enormă”, mai spune „fata cu câinii”, așa cum este cunoscută Tina în cartier. Între ea și animalele pe care le găzduiește și le plimbă se creează o legătură specială. Tocmai de aceea, are o rată de revenire de aproape 100%.

Încrederea stăpânilor a ajuns până într-acolo încât îi dau inclusiv cheile caselor, pentru a le vizita animalele! Unele necesită tratamente, altele trebuiesc doar scoase afară sau hrănite. Chiar și în momentul realizării interviului Tina a fost solicitată de niște vecini să meargă la apartamentul lor, pentru a avea grijă de o pisică bolnavă de diabet. Tânăra a luat un set de chei, a mers în blocul vecin, i-a administrat pisicii insulina injectabilă, i-a pus puțină apă – musai din cană, că așa îi place să bea – apoi a revenit în apartamentul de unde tocmai plecase câinele de care avea grijă în ziua respectivă.

„Parasite” în pădurile României. O familie trăiește într-un grajd și speră că într-o zi își va putea construi o casă doar pentru ea
Recomandări

„Parasite” în pădurile României. O familie trăiește într-un grajd și speră că într-o zi își va putea construi o casă doar pentru ea

 

Uneori se întâmplă să aibă mai mulți clienți într-o zi, ajungând chiar și la șase patrupede, pe care le scoate la plimbare (dog walking). De obicei, în weekenduri și în preajma sărbătorilor de Paște sau de Crăciun sunt cei mai mulți câini care au nevoie de companie în lipsa stăpânilor. Alteori, primește mesaje de la cei care trebuie să plece pe neașteptate de acasă, astfel că este nevoită să meargă la câinii care rămân singuri.

În ultima perioadă, pe lângă pasiunea pentru pet sitting și dog walking, Tina a dezvoltat-o și pe cea legată de fotografie. Iar clienții ei preferați au devenit, desigur, câinii. Practic, mai toți cei care i-au trecut pragul casei au fost și pozați în mini-studioul amenajat în living. Ba chiar, cu ocazia unui eveniment dedicat animalelor de companie, Cristina a mutat studioul, reușind să fotografieze nu mai puțin de 250 de câini într-o singură zi!

Iar afacerea merge din ce în ce mai bine, ca dovadă că oamenii încep să o întrebe tot mai des când se extinde, când își ia o casă mai mare, eventual cu grădină proprie, pentru a nu mai duce câinii în parcuri. „Nu mă extind. Motivul pentru care mă aleg majoritatea clienților mei este pentru că ofer niște servicii foarte personale. E totul foarte intim aici acasă. Practic, eu ofer o alternativă la hotelurile și pensiunile canine. Nu vreau să ajung așa ceva”, le răspunde Tina Rintintin, bona preferată a câinilor din Colentina.

VIDEO/Miturile despre bere și „burta de bere”. Un medic sportiv ne spune când este sănătoasă și când nu trebuie să o consumăm

Roxana Ciuhulescu a scăpat de ce s-a temut. Fiica sa, Ana Cleopatra, e topită după frățiorul ei

Close
Închide
  Close