Testati rezistenta canapelelor
* La realizarea unui schelet rezistent si usor in acelasi timp se foloseste o cherestea uscata de esenta tare in zonele intens solicitate, in combinatie cu o esenta moale doar acolo unde este permis acest lucru. Trebuie sa aveti in vedere ca din schelet se realizeaza unghiul de sedere al canapelelor, lucru foarte important pentru estetica, dar si pentru pozitia de relaxare.
* Buretele (poliuretanul) folosit trebuie sa aiba o anumita densitate pentru fiecare element in parte. De exemplu pentru sezut nu o sa fie la fel de moale precum cel pentru brate, dar va fi mai tare decat cel de spatar.
* Tapiteria (materialul de acoperire) este fara indoiala unul dintre elementele importante la o canapea. E bine sa cunoasteti compozitia acestor materiale, precum si modul de intretinere a lor – cum pot fi curatate, spalate, iar daca doriti sa va cumparati canapele dehusabile (care sunt la moda acum), interesati-va si din ce materiale sunt realizate husele. Unul din materialele a carui intretinere este foarte usoara si care este rezistent in timp este Alcantara, un material textil care la atingere seamana cu „pielea intoarsa”. De asemenea, specialistii recomanda si materialele teflonate, care sunt impermeabile, nu se pateaza si confera o nota aparte canapelei printr-un usor luciu la suprafata.