Administrația Națională de Meteorologie a publicat luni, 1 noiembrie, prognoza pentru perioada 1 – 14 noiembrie, în funcție de fiecare regiune.

Vremea în Banat

Vremea va deveni caldă în perioada 3 – 5 noiembrie, când se va ajunge la o medie regională a temperaturilor maxime de 18-22 de grade şi minime în jurul a 12 grade. Ulterior, temperatura va scădea, astfel că până spre mijlocul lunii noiembrie, cu mici variaţii de la o zi la alta, se va înregistra o medie a valorilor maxime cuprinsă între 14 şi 17 grade şi minime de 5-8 grade.

Temporar va ploua în intervalul 2 – 6 noiembrie, iar izolat vor fi posibile şi cantităţi de apă însemnate. Ulterior, probabilitatea pentru ploi va fi în creştere după 10 noiembrie.

Vremea în Crișana

La începutul intervalului, media temperaturilor maxime va fi de 14-16 grade, iar a celor minime de 3-5 grade. Apoi vremea se va încălzi, urmând să devină deosebit de caldă în 4 noiembrie, când la nivelul regiunii se vor atinge maxime în jurul a 22 de grade şi minime de 10-12 grade.

Scăderea de temperatură estimată pentru 5 şi 6 noiembrie va readuce regimul termic în limite normale pentru această dată, respectiv o medie a valorilor maxime de 13-14 grade şi de 4 grade pentru minime. Pentru a doua săptămână a lunii noiembrie sunt estimate maxime, în general cuprinse între 12 şi 16 grade şi minime de 4-6 grade.

În intervalul 2 – 6 noiembrie va ploua, iar izolat vor fi posibile şi cantităţi de apă însemnate. Sunt posibile ploi temporare şi după 10 noiembrie.

Vremea în Transilvania

În primele două zile ale intervalului se vor înregistra maxime în jur de 13 grade şi minime în medie de 0-2 grade. Apoi vremea se va încălzi, iar în zilele de 4 şi 5 noiembrie sunt estimate maxime de 19-22 de grade şi minime de 8-10 grade, valori cu mult mai ridicate decât mediile multianuale specifice începutului de noiembrie. La finalul săptămânii se va răci, astfel se va ajunge la o medie a valorilor maxime de 12-13 grade şi de 2-4 grade pentru minime.

Pentru a doua săptămână a lunii noiembrie sunt estimate maxime, uşor mai ridicate la început, ce vor atinge o medie de 14-15 grade, dar mai scăzute spre final, spre 10-12 grade, iar minimele nu vor avea variaţii semnificative şi se vor menţine, la o medie regională de 2-4 grade.

Trecător se vor semnala ploi în intervalul 2 – 6 noiembrie, iar cu o probabilitate destul de ridicată, şi după 10 noiembrie.

Vremea în Maramureș

În această regiune a țării, în primele două zile ale intervalului, vor fi maxime în jur de 13 grade şi minime în medie de 0-2 grade. Apoi vremea se va încălzi, urmând să devină deosebit de caldă în 4 noiembrie, când sunt estimate maxime de 20-22 de grade şi minime de 8-10 grade. La finalul săptămânii se va răci, astfel se va ajunge la o medie a valorilor maxime de 12-13 grade şi minime de 4-6 grade.

Pentru a doua săptămână a lunii noiembrie sunt estimate maxime, uşor mai ridicate la început, ce vor atinge o medie de 15-16 grade, dar mai scăzute spre final, spre 10-12 grade, iar minimele nu vor avea variaţii semnificative, la o medie regională de 3-5 grade.

În intervalul 2 – 6 noiembrie va ploua, iar izolat vor fi posibile şi cantităţi de apă însemnate. Probabilitatea pentru ploi temporare va fi mai ridicată şi după 10 noiembrie.

Vremea în Moldova

În primele două zile ale intervalului, valorile termice vor fi în limite normale, respectiv o medie de 14 grade pentru maxime şi de 4 grade pentru minime. Vremea va deveni caldă în perioada 3 – 5 noiembrie, când se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 18-21 de grade şi minime în general de 8-11 grade.

Ulterior, temperatura va scădea, astfel că, până spre mijlocul lunii noiembrie, cu mici variaţii de la o zi la alta, se vor înregistra medii ale valorilor maxime de 12-14 grade şi de 4-6 grade pentru minime.

Regimul pluviometric se va menţine deficitar şi în prima jumătate a lunii noiembrie. Trecător se vor semnala ploi slabe în zilele de 2, 5 şi 6 noiembrie şi după 10 noiembrie.

Vremea în Dobrogea

Valorile termice vor fi în creştere până în 5 noiembrie, când media maximelor va atinge 18 grade, iar cea a minimelor 10-11 grade. Vremea se va răci pe 6 şi 7 noiembrie, apoi devenind apropiată de normalul termic astfel încât în cursul celei de-a doua săptămâni se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime de 13-15 grade şi de 7-9 grade pentru minime.

Regimul pluviometric se va menţine deficitar şi în prima jumătate a lunii noiembrie. Trecător se vor semnala ploi slabe în intervalele 1-3 noiembrie şi 11-14 noiembrie.

Vremea în Muntenia

După două zile normale termic, între 3 şi 5 noiembrie, procesul de încălzire va determina creşterea mediilor regionale a temperaturilor maxime de la 18 la 21 de grade şi a minimelor de la 9 la 11 grade. Între 5 şi 7 noiembrie, temperatura aerului va fi în scădere, iar până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, cu mici variaţii de la o zi la alta, media temperaturilor maxime va avea valori de 13-15 grade, iar cea a minimelor, de 5-7 grade.

Temporar va ploua în general slab în intervalele 2-3 noiembrie şi 6-7 noiembrie, iar ulterior, probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în a doua parte a celei de-a doua săptămâni.

Vremea în Oltenia

Și în această regiune, după două zile normale termic, vremea se va încălzi în perioada 3-5 noiembrie, când se va ajunge la o medie regională a temperaturilor maxime de 17-20 de grade şi minime de 9-11 grade. Apoi temperatura aerului va scădea până pe 7 noiembrie, iar pe parcursul celei de-a doua săptămâni, cu mici variaţii de la o zi la alta, media temperaturilor maxime va avea valori de 13-15 grade, iar cea a minimelor, de 5-7 grade.

Temporar va ploua în general slab în intervalele 2-3 noiembrie şi 5-7 noiembrie, iar ulterior, probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată spre sfârşitul intervalului celor două săptămâni.

Vremea la munte

Valorile termice vor fi în creştere până în perioada 4-5 noiembrie, când media maximelor va atinge 14-15 grade, iar cea a minimelor va fi de 4-6 grade. Vremea se va răci pe 6 şi 7 noiembrie, devenind apropiată de normalul termic al acestei perioade pe tot parcursul celei de-a doua săptămâni, când nu sunt estimate variaţii mari de la o zi la alta, astfel că se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime de 7-10 grade şi ale minimelor de 1-3 grade.

Vor fi precipitaţii în general slabe, predominant ploi, în intervalele 2-3 noiembrie şi 4-7 noiembrie. Ulterior, probabilitatea pentru precipitaţii va fi ceva mai ridicată în a doua parte a celei de-a doua săptămâni.

FOTO: Hepta

Citeşte şi:

Simona Halep a ajuns pe locul 22 în clasamentul WTA

Turiștii români pot călători din nou fără restricții în Thailanda. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Disneyland Shanghai a fost închis în China din cauza unui singur caz de COVID-19

Urmărește-ne pe Google News
Anamaria Prodan și Ciprian Marica, imagine virală într-o locație de lux. Cum au fost pozați cei doi
PARTENERI - GSP.RO
Anamaria Prodan și Ciprian Marica, imagine virală într-o locație de lux. Cum au fost pozați cei doi
Ce a putut să facă Monica Gabor pentru Irinel Columbeanu, imediat cum a aflat că a ajuns sărac lipit pământului. RESPECT!
Playtech.ro
Ce a putut să facă Monica Gabor pentru Irinel Columbeanu, imediat cum a aflat că a ajuns sărac lipit pământului. RESPECT!
Ce riscă românii care refuză încorporarea în armată, în caz de război sau stare de asediu
Observatornews.ro
Ce riscă românii care refuză încorporarea în armată, în caz de război sau stare de asediu
Horoscop 29 ianuarie 2022. Capricornii revin la gânduri mai bune și datorită faptului că se vor simți bine în propria piele
HOROSCOP
Horoscop 29 ianuarie 2022. Capricornii revin la gânduri mai bune și datorită faptului că se vor simți bine în propria piele
Cine e tânărul cu BMW care a pierit în mașina strivită de un TIR, pe un drum drept
Știrileprotv.ro
Cine e tânărul cu BMW care a pierit în mașina strivită de un TIR, pe un drum drept
ŞOC! A rămas GOALĂ la petrecerea fiului, ţinuta a cedat! Doamna naţiunii, foto interzis minorilor
Telekomsport
ŞOC! A rămas GOALĂ la petrecerea fiului, ţinuta a cedat! Doamna naţiunii, foto interzis minorilor
Raluca Feher, despre secretele vieții ei de influencer
PUBLICITATE
Raluca Feher, despre secretele vieții ei de influencer