MENIU CAUTĂ
12 Ian. 2018 15:26 , de Andreea Archip

VIDEO Avertizare de vânt și ninsori. Cum va fi vremea în weekend și săptămâna viitoare

Distribuie

Cum va fi vremea în weekendul 12-14 ianuarie. ANM a emis o avertizare de vânt, ninsoare și temperaturi scăzute începând de astăzi, de la ora 22.00, până duminică, 14 ianuarie, la ora 16.00. Vremea de iarnă se instalează în toată țara și săptămâna viitoare.

„În perioada imediat următoare vremea se schimbă comparativ cu perioada anterioară, în care valorile de temperatură au fost mai ridicate decât normele climatologice specifice perioadei și precipitațiile au fost predominant sub formă de ploaie, iată că vremea se schimbă, de aceea și Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi o avertizare meteorologică ce intră în vigoare în această seară de la orele 22.00 și este valabilă până duminică, 14 ianuarie, la ora 16.00. Această informare meteorologică vizează intensificările vântului, precipitațiile sub formă de ninsoare, dar și răcirea vremii. Ei bine, din această noapte vântul se va intensifica, la început în regiunile sudice și la munte, iar pe parcursul zilei de mâine, 13 ianuarie, local și în cele centrale și de nord-vest. Sunt așteptate viteze la rafală ce vor depăși 45-55 de kilometri pe oră, iar în zona litoralului, în partea de sud-vest a Olteniei, dar și în sudul Banatului, temporar vântul va sulfa și cu 60-70 de kilometri pe oră', a explicat pentru Libertatea, Oana Catrina, meteorologul de serviciu, cum va fi vremea în weekend.

Va fi ger în nord, nord-est și centru

În plus, duminică vântul va prezenta intensificări temporare pe litorar și în sudul Banatului. Începând cu această seară, vor începe ninsorile în Oltenia, Transilvania, pe arii restrânse în Muntenia și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala în Banat, Crișana și în zona Dobrogei, iar la munte și în Moldova va ninge.

Săptămâna viitoare debutează cu temperaturi negative, iar local, în nord, nord-est și centru va fi ger, adică temperaturi sub 10 grade. „Valorile de temperatură vor marca o ușoară creștere față de perioada anterioară, însă vor continua să se situeze sub normele climatologice ale acestei perioade din an în regiunile extracarpatice, în timp ce în partea de vest, de nord și de  centru se vor situa în normele perioadei. Februarie se anunță o lună sub aspectul valorii medii a temperaturii, cu temperaturi în general apropiate de normal, posibil ușor mai ridicate valori sunt așteptate în zona de sud și sud est a țării, iar precipitații se anunță în majoritatea regiunilor', a completat meteorologul de serviciu.

Citește și: Paul Stănescu, variantă de premier, în locul lui Tudose – surse

Loading...
Comentarii