Mergi direct la conținut »
Cum va fi vremea în minivacanţa de Sfânta Maria
Ştiri Libertatea > Ştiri

Cum va fi vremea în minivacanţa de Sfânta Maria

Meteorologii tocmai au anunţat cum va fi vremea în minivacanţa de Sfânta Maria, atât la mare, cât şi la munte, iar veştile specialiştilor nu îi vor încânta pe toţi.

De Radu Țuțulan,

Meteorologii au definitivat prognoza pentru perioada 15 – 19 august şi au anunţat cum va fi vremea în minivacanţa de Sfânta Maria.

„În această minivacanţă, valorile termice se vor menţine ridicate, astfel încât în majoritatea zonelor ţării vremea va fi călduroasă. Dar vor fi şi manifestări de instabilitate. Pe parcursul zilei de miercuri, 15 august, va fi cald în mare parte din ţară, dar disconfortul termic va fi ridicat în regiunile sud-vestice, sudice, estice şi centrale, unde indicele de temperatură-umezeală va atinge pragul critic de 80 de unităţi. Totodată, unele înorări vor fi în partea de vest, de nord şi de centru a teritoriului, unde după-amiaza şi seara vor fi intervale în care se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Nu sunt excluse vijeliile, dar nici, izolat, căderile de grindină”, a declarat pentru ziarul Libertatea Oana Păduraru, meteorolog în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

În zonele de nord, unde se vor înregistra ploi în următoarea perioadă, cantităţile de apă vor putea depăşi, izolat, 20-30 de litri pe metrul pătrat. În restul teritoriului, temperaturile vor fi ridicate, cu maxime cuprinse între 27 şi 34 de grade Celsius. Iar minimele din cursul nopţii de miercuri spre joi vor coborî în unele zone până la 13 grade.

Bugetul Sănătății a crescut de patru ori și domnul Lăzărescu continuă să moară, nu de COVID, ci de nepăsare
Recomandări

Bugetul Sănătății a crescut de patru ori și domnul Lăzărescu continuă să moară, nu de COVID, ci de nepăsare

 

„Şi în zilele următoare, până la sfârşitul săptămânii, manifestpri de instabilitate vor fi cu pondere mai mare pe partea de nord, de centru şi de est, dar şi în zonele de deal şi de munte, şi doar izolat în rest. Valorile termice se menţin ridicate, mai ales pe partea de sud şi de sud-est a teritoriului, unde se vor înregistra 33-34 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi accentuat”, a mai precizat meteorologul ANM.

Cei care vor merge la mare în această perioadă vor avea parte de vreme călduroasă, iar temperatura apei mării va fi foarte plăcută.

„Pe litoral va fi o vreme călduroasă, iar temperatura apei mării va fi în jurul a 25 de grade Celsius. Dar, pe parcursul după-amiezelor, mai ales spre zilele de weekend, nu este exclus să plouă slab”, a mai declarat Oana Păduraru.

Sfatul meteorologilor pentru cei care vor pleca în perioada următoare la munte şi planifică să facă drumeţii, este să urmărească foarte atent avertizările şi atenţionările meteo care e posibil să fie lansate în perioada următoare, deoarece vremea e posibil să se schimbe rapid în zonele montane.


Citește și: EXCLUSIV/ La Velea în casă cântă… Antonia. Cum se îmblânzește un băiat rău


 

Close
Închide
  Close