Mergi direct la conținut »
Cum va reveni James Dean pe ecrane la 65 de ani de la moarte
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Cum va reveni James Dean pe ecrane la 65 de ani de la moarte

Cum va reveni James Dean pe ecrane la 65 de ani de la moarte

Actorul James Dean ar putea să revină pe ecrane la 65 de ani de la moarte, familia vedetei afirmând că ”susține în totalitate” introducerea regretatului actor, cu ajutorul tehnicii digitale, într-o peliculă despre războiul din Vietnam, arată Hotnews. James Dean, starul din ”Rebel fără cauză”, a murit în 1955, la doar 24 de ani.

De Cristian Anton,

Cineaștii care pregătesc pelicula “Finding Jack” afirmă că au reușit să îi convingă pe membrii familiei lui James Dean să le permită să îl readucă pe ecran pe actorul care a decedat în 1955, cu ajutorul tehnologiei digitale.

Producătorii-regizori Anton Ernst și Tati Golykh de la casa de filme Magic City Films și producătorul Donald A. Barton din partea Artistry Media Group au arătat că au fost surprinși să primească sprijinul familiei celebrei vedete și au promis că vor respecta moștenirea lui Dean.

Am simțit că James Dean ar putea surprinde cel mai bine personajul la care ne gândeam. Cred că filmul îl va face cunoscut și noilor generații de spectatori de cinema.

Anton Ernst:

Realizatorii intenționează să folosească imaginea lui Dean în 30-40% din scenele pe care le vor filma.

“Familia a citit scenariul și ne-a acordat întregul sprijin”, a spus Barton.

Magic City Films a anunțat în debutul American Film Market că a obținut de la familie drepturile de a folosi imaginea vedetei și de a-l distribui în rolul secundar.

Mai mulți actori, nemulțumiți de recreerea lui James Dean

Pelicula “Finding Jack” este ecranizarea unui roman semnat de Gareth Crocker. Pornind de la faptul că aproximativ 10.000 de câini au fost abandonați la finalul războiului din Vietnam, “Finding Jack” spune povestea unei persoane profund afectate de depresie care își găsește un motiv de a continua să trăiască după ce dă peste un câine rănit.

Studioul VFX canadian Imagine Engine și compania sud-africană MOI Worldwide au început deja să recreeze corpul actorului pe calculator. Un alt actor va interpreta replicile personajului lui Dean.

Mai mulți actori, printre care se numără Chris Evans, Elijah Wood, Bette Midler și Dylan Sprouse s-au arătat însă nemulțumiți de anunț.

“E groaznic”, a comentat Evans. “Poate reușim să facem un computer să picteze și un nou Picasso. Sau să compună vreo câteva piese de John Lennon”.

Pelicula ar urma să fie lansată pe 11 noiembrie 2020.

James Dean a jucat doar trei roluri principale, dar de fiecare dată a fost vorba despre titluri rămase în istoria cinematografie: ”Rebel fără cauză”, ”La Est de Eden” şi ”Uriaşul”.

Vedeta a murit într-un accident de maşină, în 1955, la doar 24 de ani, într-un moment în care era considerat una dintre figurile majore la Hollywood.

Close
Închide
  Close