Mergi direct la conținut »
Ministerul Culturii a cerut amânarea datei la care sculptura „Cumințenia pământului” va fi cumpărată
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Ministerul Culturii a cerut amânarea datei la care sculptura „Cumințenia pământului” va fi cumpărată

Ministerul Culturii a cerut amânarea datei la care sculptura „Cumințenia pământului” va fi cumpărată

Ministerul Culturii a cerut amânarea datei la care sculptura „Cumințenia pământului” va fi cumpărată, deoarece oficialii au nevoie de mai mult timp pentru a modifica ordonanţa prin care s-au strâns banii de la populaţie, a anunțat avocatul familiei care deține în prezent opera de artă.

Actul normativ are un paragraf care prevede că în situaţia în care românii nu donează 6 milioane de euro, banii adunaţi vor fi restituiţi, conform Digi 24. Cu toate acestea, Ministerul Culturii vrea să modifice ordonanţa astfel încât să nu mai fie obligat să dea banii înapoi, ci să folosească suma de 1,2 milioane de euro pentru cumpărarea operei de artă.

Statul va plăti în total 11 milioane de euro pentru Cuminţenia Pământului.

În cursul lunii octombrie, Ministerul Culturii ne-a solicitat să amânăm termenul pentru încheierea contractului de la 31 octombrie la 30 noiembrie. Ulterior, în a doua jumătate a lunii octombrie, ne-au solicitat amânarea acestui termen până la 20 decembrie, aspecte cu care proprietarii au fost de acord. La Camera Deputaţilor se află în procedura de aprobare şi modificarea OUG 10, existând un amendament al Comisiei de Cultură conform căruia dacă nu se strânge întreaga sumă de la populaţie, Guvernul urmează să pună diferenţa până la 11 milioane de euro,” a explicat Bogdan Grabowski, avocatul moştenitorilor sculpturii.

Citește și: 

Close
Închide
  Close