Mergi direct la conținut »
Cumnatul Regelui Spaniei, condamnat definitiv la închisoare
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Cumnatul Regelui Spaniei, condamnat definitiv la închisoare

Cumnatul Regelui Spaniei, condamnat definitiv la închisoare

Închisoare pentru cumnatul Regelui Spaniei, Iñaki Urdangarín. El a fost găsit vinovat într-un dosar de corupție și a primit 5 ani și 10 luni de închisoare. Este o sentință mai mică față de o instanță anterioară. Prejudiciul în care a fost condanat soțul Infantei Cristina este 6 milioane de euro.

Inaki Urdangarin, cumnatul regelui Felipe al VI-lea al Spaniei a pierdut apelul făcut după ce a fost comdanat, în 2017, la șase ani și trei luni de închisoare pentru fraudă și evaziune fiscală. El va sta în spatele gratiilor cinci ani și 10 luni.

Fostul campion olimpic la handbal a fost acuzat că s-a folosit de poziția sa în cadrul familiei regale pentru a obține contracte în Insulele Baleare și Valencia, prin intermediul unei societăți cu scop nelucrativ, Noos, pe care o prezida, scrie Mediafax.

În luna febriarie a anului trecut, Urdangarin (50 de ani) a fost condamnat la 6 ani și 3 luni de închisoare. El a primit, de asemenea, și o amendă de 512.000 de euro.

Marți, instanța supremă a menținut verdictul, dar i s-a redus pedeapsa cu 5 luni.

Soția acestuia, infanta Cristina, în vârstă de 52 de ani, a fost absolivtă de acuzațiile de complicitate, în urma investigațiilor.

În urmă cu trei ani, regele Spaniei, Felipe al VI-lea, a decis să îi retragă titlul de ducesă de Palma surorii sale, infanta Cristina, care era anchetat pentru delicte fiscale în acest scandal de corupție.

Totodată, Urdangarin și infanta Cristina au fost exclusși din programul oficial al Casei Regale a Spaniei și trăiesc, în prezent, în Elveția.

Scandalul a izbucnit în 2010 și a provocat indignare în Spania, care trecea printr-o criză financiară gravă. Scandalul de corupție a afectat și domnia regelul Juan Carlos, care a abdicat în iunie 2014.


CITEȘTE ȘI :Hoţul care i-a spart casa lui Hagi a furat ceasuri și bijuterii de 100.000 de euro și le-a vândut cu 5.000


 

Close
Închide
  Close