Mergi direct la conținut »
Guvernul limitează cumpărarea de terenuri agricole de către străini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Guvernul limitează cumpărarea de terenuri agricole de către străini

Guvernul limitează cumpărarea de terenuri agricole de către străini

Guvernul limitează cumpărarea de terenuri agricole de către firmele străine, care nu vor putea achiziţiona mai mult de 500 de hectare.

În varianta anterioară a proiectului, firmele puteau cumpăra cel mult 1.500 de hectare de teren, iar limita maximă pentru persoanele fizice a rămas la 150 de hectare de teren, conform Digi 24.

Proiectul mai prevede că persoanele din statele din afara Uniunii Europene vor putea achiziţiona teren, însă doar dacă obţin cetăţenia română, a declarat ministrul Achim Irimescu pentru profit.ro.

Există, însă, și opinii conform cărora măsura guvernului va fi nocivă pentru pentru producția agricolă.

„Negocierile cu fermierii au fost cu totul altele: 150 de hectare pentru persoană fizică, 1.500 pentru persoană juridică, plus 500 dacă au şi bază furajeră, dacă produc furaje. În primul rând, ar însemna fărâmiţarea exploataţiilor agricole. Motivul pentru care s-au depus eforturi pentru comasarea acestor suprafeţe tocmai acesta a fost, pentru ridicarea randamentului pe unitatea de măsură, pe hectar. În situaţia asta, credeţi-mă, ne-am întoarce înapoi cu 10-15 ani”, a declarat preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România, Laurenţiu Baciu.

Citește și: 

Close
Închide
  Close