Mergi direct la conținut »
UPDATE | Reprezentantul TAROM Amsterdam, demis. Zeci de români au dormit în aeroport, după ce cursa lor a fost anulată
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

UPDATE | Reprezentantul TAROM Amsterdam, demis. Zeci de români au dormit în aeroport, după ce cursa lor a fost anulată

Zeci de români au rămas blocați pe aeroportul din Amsterdam, după ce cursa TAROM care urma să-i aducă în România a fost anulată. Avionul trebuia să decoleze la ora 20.00 din Amsterdam și să aterizeze la ora 23.45 în București, pe aeroportul Otopeni.

UPDATE ora 13.00: „Directorul general, Werner Wilhelm Wolff, a discutat cu cei șase pasageri ai zborului ROT364 care au rămas la Amsterdam, asigurându-i că TAROM caută rute alternative pentru a-i transporta cât mai repede posibil către București. De asemenea, directorul companiei a precizat că TAROM va respecta cu strictețe legislația și va acorda compensațiile prevăzute de prevederile internaționale”, anunță compania într-un comunicat de presă.

Totodată, compania anunță oficial că reprezentantul TAROM Amsterdam a fost revocat din funcție în urma acestui incident, după ce au fost „constatate deficiențe majore în comunicarea cu reprezentantul TAROM Amsterdam”.

„Directorul general a mai dispus constituirea unei comisii care să cerceteze aspectele tehnice și operaționale care au generat anularea intempestivă a zborului în cauză. Compania TAROM prezintă scuze tuturor pasagerilor zborului ROT 364 Amsterdam – București”, se mai arată în comunicatul citat.


UPDATE ora 11.50: Șeful reprezentanței TAROM la Amsterdam va fi demis, potrivit unor surse din aviație. De altfel, la nivelul companiei s-a instituit o celulă de criză pentru zborul Amsterdam-București. TAROM va acorda despăgubiri pasagerilor afectați, iar noul director general a cerut lista pasagerilor, pentru a-i contacta personal.

Zeci de români și-au petrecut noaptea de sâmbătă spre duminică pe aeroportul din Amsterdam, după ce cursa lor către București a fost anulată. cei mai mulți dintre ei au fost preluați de dimineață de un alt avion, însă cel puțin șase sunt în continuare în Olanda. Aceștia s-au cazat la un hotel din apropiere de aeroport și nu au fost informați în privința orei la care vor fi preluați de o altă aeronavă, astfel că nu au știut când trebuie să fie prezenți pe aeroport.

Se conturează o nouă alianţa electorală. De ce a anunţat Victor Ponta că va candida la prezidenţialele din 2024
Recomandări
Se conturează o nouă alianţa electorală. De ce a anunţat Victor Ponta că va candida la prezidenţialele din 2024
 

UPDATE ora 11.10: Cei mai mulți dintre românii care și-au petrecut noaptea pe aeroportul din Amsterdam au fost preluați de o altă aeronavă TAROM. Cel puțin șase dintre ei ar fi în continuare în Olanda, deoarece compania nu i-a informat în ceea ce privește zborul care urma să-i aducă la București. Aceștia se aflau la un hotel din apropiere de aeroport, după ce ar fi fost informați că trebuie să-și caute singuri cazare, potrivit Digi24.


Din primele informații, se pare că zborul TAROM a fost anulat din motive tehnice. Cei aproximativ 120 de pasageri care urmau să se urce la bord au rămas însă blocați pe aeroportul Schiphol din Amsterdam.

Cum a reușit Primăria Sector 1 să ocolească o licitație din bani publici de 54 de milioane de lei
Recomandări
Cum a reușit Primăria Sector 1 să ocolească o licitație din bani publici de 54 de milioane de lei
 

 

Cursa companiei TAROM trebuia să decoleze la ora 20.00 din Amsterdam și să aterizeze la ora 23.45 în București.

Între timp, duminică dimineață a decolat spre Amsterdam o altă aeronavă TAROM care va aduce pasagerii la destinație, potrivit Digi24. Cursa urma să plece de la Amsterdam spre București în jurul orei 10:00, ora României.

Pe 10 noiembrie, un alt zbor TAROM a fost anulat din motive tehnice. Cursa Bruxelles-București a fost anulată după ce pasagerii au fost ținuți în avion timp de aproximativ o oră. În avion se aflau și ministrul Apărării, Mihai Fifor, comisarul european Corina Creţu, europarlamentarii Norica Nicolai, Viorica Dăncilă, Renate Weber şi Maria Grapini, precum şi primarul sectorului 5, Daniel Florea.


Citește și:

 

Close
Închide
  Close