Mergi direct la conținut »
UPDATE. Radu Mazăre, condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare în dosarul retrocedărilor ilegale
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > UPDATE. Radu Mazăre, condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare în dosarul retrocedărilor ilegale

UPDATE. Radu Mazăre, condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare în dosarul retrocedărilor ilegale

Curtea de Apel București s-a pronunțat astăzi în dosarul în care fostul primar Radu Mazăre este acuzat, alături de alte 36 de persoane, pentru retrocedarea ilegala a mai multor plaje din Constanța.

UPDATE. Radu Mazăre a fost condamnat, luni, de Curtea de Apel București la patri ani de închisoare cu suspendare în dosarul retrocedărilor ilegale.

Decizia nu este definitivă.


Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au amânat de mai multe ori pronunţarea sentinţei în dosarul în care fostul primar al municipiului Constanţa Radu Mazăre este acuzat de retrocedarea ilegală a unor terenuri.

Radu Mazăre este judecat alături de alţi 36 de inculpaţi în dosarul retrocedării plajelor din localitate. Prejudiciul este estimat la 114 milioane de euro.


Citește și: Cine sunt pensionarii de lux ai României. Câștigă 10.000 de lei pe lună!


Primarul Radu Mazăre a fost trimis în judecată de DNA în 28 octombrie 2008, alături de 36 de persoane, între care foşti şi actuali funcţionari din Primăria Constanţa şi Oficiul de Cadastru, mandatari şi notari publici, în dosarul privind atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză. Prejudiciul în această cauză a fost estimat de DNA la aproximativ 114 milioane de euro, din care 77,77 milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa.

Șeful Secției de Chirurgie din Spitalul Deva și-a scos nevasta din carantină pe barba lui
Recomandări

Șeful Secției de Chirurgie din Spitalul Deva și-a scos nevasta din carantină pe barba lui

 

Prejudiciul este estimat la 114 milioane de euro

Pe 7 aprilie, la ultimul termen al procesului, Radu Mazăre a spus că speră ca „expunerea media” şi „încărcătura publică a procesului maraton” să nu afecteze soluţia dată de către magistraţi. Atunci, instanţa a rămas în pronunţare în acest proces care durează de aproape nouă ani.

Citește și: Radu Mazăre, bănuit de luare mită. Fostul primar a ajuns în fața magistraților

„După un proces dificil, maraton, cu expunere media şi încărcătură publică, mă fugăresc ziariştii la fiecare termen, îmi pare teribil de rău nu pentru mine, ci pentru 36 de oameni nevinovaţi. Cred cu tărie şi sper că această încărcătură publică nu va afecta soluţia. De zece ani eu şi toţi aceşti oameni suntem acuzaţi că am furat 115 milioane de euro. Sigur, am încercat să explic public, de doi ani nu mai fac acest lucru. În expertiza judiciară depusă să rezulte că evaluările lui Dima au fost mai mari… e un mare semn de întrebare. Dumneavoastră aţi binevoit şi aţi apelat la un expert, pentru că aveţi altă meserie. La fel şi eu. Ca să nu fim acuzaţi, am apelat atunci la evaluator şi noi. Au fost atunci şase, şapte evaluatori, numai domnul Dima a fost acuzat că a subevaluat”, a spus Mazăre la ultimul termen al procesului de la Curtea de Apel Bucureşti.

Tolo: Cum s-au furat peste noapte recipientele de dezinfectant de mâini din Spitalul Colțea
Recomandări

Tolo: Cum s-au furat peste noapte recipientele de dezinfectant de mâini din Spitalul Colțea

 

Citește și: EXCLUSIV / Asta-i afacerea lui Radu Mazăre din Madagascar. Fostul primar al Constanței are un complex de bungalouri în Oceanul Indian


Fostul primar Radu Mazăre a mai declarat că tot timpul s-a bazat pe specialişti şi că, după ce a fost acuzat, a început să înveţe şi el. „Nu am însă pretenţia că sunt specialist. (…). Rechizitoriul abundă în acuzaţii cu caracter editorial. Încă nu înţeleg, după 12 ani de zile, acuzaţiile. Nu am cunoscut notificatorii şi cumpărătorii, cu mici excepţii: doamna Barbu şi Puşcaş. (…) Doamna preşedintă, mă consider nevinovat şi solicit şi va rog să ne achitaţi”, a încheiat Mazăre.

Surse politice: „Arafat va coordona toate achizițiile medicale pentru țările UE”
Recomandări

Surse politice: „Arafat va coordona toate achizițiile medicale pentru țările UE”

 

Apărătorii fostului primar ceruseră, în 3 aprilie, la Curtea de Apel Bucureşti, achitarea acestuia în dosarul plajelor retrocedate, pe motiv că retrocedările s-au făcut în baza votului dat de către reprezentanţii Consiliului Local, iar Prefectura nu a avut obiecţii în urmă votului.

Cu cinci zile înainte, procurorii DNA ceruseră Curţii de Apel Bucureşti să dea pedepse maxime pentru Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu şi Cristian Borcea în dosarul retrocedărilor frauduloase de plaje din judeţul Constanţa, în timp ce pentru alţi inculpaţi au solicitat să se constate încetarea procesului penal pe motiv că faptele s-au prescris, în condiţiile în care acest caz se judecă de aproape nouă ani.


EXCLUSIV/ Decizie radicală luată de iubita lui Cristian Boureanu. A intrat în depresie și…

Close
Închide
  Close