Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

UPDATE | Cutremur de 7,3 grade la granița dintre Irak și Iran. Peste 400 de morți în cele două țări (VIDEO & FOTO)

Un cutremur puternic de 7,3 grade pe scara Richter s-a produs, duminică seara, în Irak, la granița cu Iranul. Potrivit seismologilor seismul s-a produs în apropiere de orașul Halabjah situat la frontiera dintre cele două țări. UPDATE 17.19: Bilanțul cutremurului de duminică seara a ajuns la 402 morți în cele două țări, devenind astfel cel mai mortal de anul acesta depășindu-l pe cei din Mexic a cărui bilanț a fost de 396 de morți.

Presa din Iran a transmis că alte 6.650 de persoane au fost rănite în timpul cutremurului, care a fost resimțit până în Turcia și Pakistan. Au fost raportate 145 de replici, conform rețelei de stat IRINN.

UPDATE 10.40: Seismul devastator produs la granița dintre Irak și Iran a provocat moartea a peste 325 de oameni, arată cel mai recent bilanț. Numărul ar putea să crească în continuare.Aproximativ 2.500 de oameni au fost răniți, iar circa 70.000 de oameni sunt sinistrați în urma acestui cutremur care a avut o magnitudine de 7,3.

UPDATE 13 noiembrie, ora 8.28: Bilanțul seismului cu magnitudinea de 7,3 a depășit 200 de morți. Mai precis, în acest moment, autoritățile au anunțat că 207 de oameni și-au pierdut viața în urma cutremurului care s-a produs la granița dintre Irak și Iran. În plus, 1.700 de oameni au fost răniți.

VIDEO | Sute de oameni au luat lumină a doua oară la Constanța. ”Ca în cușcă eram în casă”
Recomandări

VIDEO | Sute de oameni au luat lumină a doua oară la Constanța. ”Ca în cușcă eram în casă”

 

UPDATE 13 noiembrie, ora 7.20: Peste 140 de oameni și-au pierdut viața în urma cutremurului care a avut loc granița dintre Irak și Iran. Totodată, peste 1.000 de persoane au fost rănite, relatează Al Jazeera. Bilanțul s-ar putea modifica și în următoarele ore, pe măsură ce echopajele ajung în zonele afectate.

Seismul, care s-a produs la o adâncime de aproximativ 33,9 kilometri, a fost atât de puternic încât s-a resimțit până în Qatar, notează sursa citată.

UPDATE 1.20. Cel puţin 61 de persoane au fost ucise şi 300 rănite în urma cutremurului a căruit magnitudine a fost revizuită la 7,3 grade. Presa din Israel scrie că seismul s-a resimţit şi în unele părţi ale ţării.

Există temeri că numărul victimelor va creşte în următoarele ore. Magnitudinea inițială anunțată a fost de 7,4 grade, dar a fost redusă ulterior la 7,3.

Condamnat la 99 de ani de închisoare pentru 4 omoruri, Marius Csampar a fost eliberat condiționat în timpul pandemiei de COVID. Primul mesaj în libertate: “Vezi-ți de treaba ta, am văzut că ai o familie”
Recomandări

Condamnat la 99 de ani de închisoare pentru 4 omoruri, Marius Csampar a fost eliberat condiționat în timpul pandemiei de COVID. Primul mesaj în libertate: “Vezi-ți de treaba ta, am văzut că ai o familie”

 

Epicentrul cutremurului a fost la 32 de kilometri de orașul Halabjah din sud-estul regiunii Sulaymaniyah, situată în nordul Irakului și administrată de Kurdistan.

Potrivit Al Jazeera, cutremurul s-a produs la ora locală 21.18 și a avut o adâncime de 33,1 km.

Presa iraniană scrie că seismul s-a resimțit în mai multe provincii situate în jurul său și că opt sate au fost afectate grav și au rămas fără energie electrică.

Și televiziunea kurdă anunță că foarte multe persoane au raportat că au resimțit puternic seismul și că li s-au clătinat casele, dar nu au fost raportate, încă, victime umane.

Pe rețelele de socializare au apărut imagini cu clădiri distruse și oameni care încearcă să se adăpostească.

Cutremurul a fost atât de puternic încât s-a simțit până în capitala Bagdad și în Qatar, scrie Al Jazeera. Acest seism este unul dintre cele mai puternice cutremure produse în 2017 în lume.

 


Citește și: VIDEO/ Urmăriţi aici „Uranissima”, emisiunea prezentată de Urania. Previziuni pentru săptămâna 13-19 noiembrie şi previziuni detaliate pentru fiecare zodie


 Foto: Hepta

Close
Închide
  Close