Mergi direct la conținut »
Cutremur în Buzău, vineri dimineață. Ce magnitudine a avut

Un cutremur s-a produs vineri dimineață, în județul Buzău. Magnitudinea seismului a fost de 3,8 grade pe scara Richter iar seismul a fost înregistrat la ora locală 8:25. Cutremurul a avut loc la o adâncime de 150 de kilometri.

De Mihai Niculescu,

UPDATE. Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a revizuit în creştere la 3,9 pe scara Richter magnitudinea cutremurului produs vineri dimineaţa în judeţul Buzău.

Mișcarea telurică s-a produs vineri dimineaţa, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, informează Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Cutremurul a avut loc la o adâncime de 150 de kilometri, iar cele mai apropiate oraşe de epicentru au fost: Nehoiu (14 km), Covasna (38 km), Întorsura Buzăului (40 km), Vălenii de Munte (51 km) şi Târgu Secuiesc (53 km).

De la începutul acestei luni, în România s-au produs 9 cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 3,8 pe Richter.

Anul trecut, cel mai puternic seism s-a produs în data de 28 octombrie, în judeţul Buzău, şi a avut o magnitudine de 5,8 pe Richter, mişcarea tectonică fiind resimţită şi la Bucureşti.

Close
Închide
  Close