Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > UPDATE / Bilanțul cutremurului din Japonia a urcat la 16 morți. Sunt încă multe persoane dispărute

UPDATE / Bilanțul cutremurului din Japonia a urcat la 16 morți. Sunt încă multe persoane dispărute

Un cutremur cu magnitudinea de 6,7 a avut loc în nordul Japoniei, în apropiere de insula Hokkaido. În urma seismului, mai multe alunecări de teren au avut loc în zonă, iar zeci de persoane au fost date dispărute.

De Dana Aramă,

UPDATE 7 septembrie: Bilanțul cutremurului din Japonia a crescut la 16 morți. 

„Până acum au murit 16 persoane iar 26 sunt date dispărute în localitatea Atsuma”, epicentrul seismului, a declarat premierul nipon Shinzo Abe, într-o conferinţă de presă ţinută la finalul unei reuniuni de urgenţă a guvernului nipon.

Şeful executivului de la Tokyo a informat că operaţiunile de salvare continuă în zonele afectate şi a cerut populaţiei să fie extrem de prudentă în orele următoare, deoarece sunt aşteptate ploi ce ar putea provoca alunecări de teren.

UPDATE 11.30: Bilanțul cutremurului din Japonia a crescut la patru morți, anunță autoritățile. Seismul care s-a produs pe insula Hokkaido din nordul Japoniei a fost urmat de mai multe alunecări de teren. Potrivit postului public NHK, 33 de  locuitori de pe insula Hokkaido sunt daţi dispăruţi, iar alte peste 200 de persoane au fost rănite.


Un prim bilanț al seismului cu magnitudinea de 6,7 din Japonia arată că două persoane și-au pierdut viața, în timp ce alte 40 sunt date dispărute. Totodată, aproximativ trei milioane de locuințe sunt fără curent electric, notează BBC News.

Povestea lui Gheorghe Drăguț care a trăit mereu cu moartea la poartă. Cum s-a vindecat de cancerul la ficat
Recomandări

Povestea lui Gheorghe Drăguț care a trăit mereu cu moartea la poartă. Cum s-a vindecat de cancerul la ficat

Epicentrul cutremurului a fost la 31 de kilometri est-sud-est de Chitose, la 33 de kilometri est-nord-est de Tomakomai şi la 66 de kilometri sud-est de capitală regiunii Hokkaido, Sapporo.

În urma seismului, autoritățile au avertizat că ar putea să urmeze mai multe replici.

Japonia se numără printre țările cu o activitate seismică intensă. Țara a fost lovită acum și de cel mai puternic taifun din ultimii 25 de ani. Cel puțin zece oameni și-au pierdut viața după trecerea taifunului Jebi, iar numeroase orașe au fost grav afectate.

Foto: EPA


Citește și: 

EXCLUSIV | Libertatea a obținut declarațiile integrale ale criminalei de la metrou. Magdalena Şerban a povestit de ce a ucis-o pe Alina Ciucu: „Mi-a venit aşa o răime și nu mai suportam pe nimeni…”


 

Close
Închide
  Close