Mergi direct la conținut »
Scandalul dezinfectanților. Dacian Cioloș i-a convocat de urgență pe șefii din Sănătate
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Scandalul dezinfectanților. Dacian Cioloș i-a convocat de urgență pe șefii din Sănătate

Scandalul dezinfectanților. Dacian Cioloș i-a convocat de urgență pe șefii din Sănătate

Dacian Cioloş a convocat  la Guvern mai mulţi reprezentantanţi din domeniul sănătăţii. Premierul a luat această decizie la o zi după ce Ministerul Sănătății a publicat lista celor 50 de spitale în cadrul cărora au fost depistate probe neconforme la dezinfectanţi. Astfel, Dacian Cioloș va discuta în această după amiază cu ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, pe tema scandalului dezinfectanților din spitale.

Biroul de presă al Guvernului a anunțat că, sâmbătă, în jurul orei 16,00, va avea loc o întâlnire cu „factorii de decizie din sănătate”.

Anterior, Dacian Cioloș a declarat că nu exclude nicio măsură în cazul ministrului Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu.

„Nu exclud nicio măsură, dar în momentul de față nu cred că schimbări de oameni pot să rezolve problemele sistemice. Dacă va fi cazul și când va fi cazul, așa cum am demonstrat și până acum, voi lua orice măsură, dar acum mă interesează să găsim soluții la problemele care sunt acolo și să putem scoate la lumină alte probleme care eventual se pot isca. Pentru că, vă dați seama, cum poți să schimbi, să faci o reformă într-un sistem când la fiecare lună, aproape la fiecare lună, mai apare câte o criză, mai apare câte un scandal?”, a afirmat Cioloș, întrebat dacă ia în calcul demiterea ministrului Sănătății în contextul crizei dezinfectanților din spitale, transmite Agerpres.

Potrivit listei publicate de Ministerul Sănătății, nouă dintre cele 50 de spitale în care semnalate probleme în urma controalelor efectuate ca urmare a scandalului dezinfectanților sunt din București. Este vorba despre Institutul Naţional de Endocrinologie Parhon, Spitalul de Urgenţă Pantelimon, Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, Spitalul Sf. Ştefan, Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Ioan, Spitalul Clinic Dr. Ioan Cantacuzino, Spitalul de Nefrologie Carol Davila şi Spitalul Universitar de Urgenţă

Ultimul mesaj postat de Kobe Bryant înainte de tragedia în care și-a pierdut viața
Recomandări

Ultimul mesaj postat de Kobe Bryant înainte de tragedia în care și-a pierdut viața

Citește și: Scandalul dezinfectanților. Lista spitalelor în care au fost depistate nereguli în urma controalelor

La câteva ore după publicarea listei, Klaus Iohannis a afirmat că aşteaptă din partea Ministerului Sănătăţii o analiză „exactă” şi un „plan clar”de măsuri de urgenţă în legătură cu situaţia dezinfectanţilor.

Totodată, aproximativ 700 de persoane s-au adunat vineri seara la protestul organizat iniţial în Piaţa Universităţii pe tema sănătăţii, transmite Mediafax. Manifestanţii au plecat în marş spre Guvern, după o oprire la Ministerul Sănătăţii, unde au cerut demisia ministrului.

Citește și: Contractele Hexi Pharma cu spitalele vor fi verificate. Auditul se va face cu ajutorul Poliției

Close
Închide
  Close