Mergi direct la conținut »
Dacian Cioloş, după ce a fost ales preşedinte PLUS:" Dacă aşteptăm să dispară acest PSD, ne vom trezi cu surpriza că se va întoarce sub alte forme"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Dacian Cioloş, după ce a fost ales preşedinte PLUS:" Dacă aşteptăm să dispară acest PSD, ne vom trezi cu surpriza că se va întoarce sub alte forme"

Dacian Cioloş, după ce a fost ales preşedinte PLUS:” Dacă aşteptăm să dispară acest PSD, ne vom trezi cu surpriza că se va întoarce sub alte forme”

Dacian Cioloş le-a transmis, sâmbătă, participanţilor la Convenţia Naţională a Partidului Libertate, Unitate şi Solidaritate (PLUS), după ce a fost ales preşedinte al noii formaţiuni, că, dacă ar aştepta ca PSD să dispară prin erodare politică, se vor trezi "cu surpriza" că acesta se va întoarce "sub alte forme". Principala ţinţă a lui Dacian Cioloş este câştigarea alegerilor parlamentare din 2020. 

De Valentina Postelnicu,

Cioloş a prezentat în Convenţia Naţională a PLUS principiile noului său partid.

„Vom aduce principiile bunei guvernări şi ale bunei colaborări comunitare la baza societăţii. Vom forma comunităţi locale puternice şi implicate care să arate cetăţenilor că se poate. E nevoie de exemple concrete pentru cei care nu mai cred şi abia atunci vom reuşi cu adevărat”, a spus el.

Fostul premier a menţionat că, la baza societăţii, România nu e scindată.

„Toţi ne dorim acelaşi lucru, dar nu ştim cum să îl obţinem. Nu există PSD-işti şi antiPSD-işti, există doar oameni care au nevoi şi care îşi doresc să trăiască mai bine. Noi suntem cei care trebuie să întindem o mână tuturor şi să nu facem judecăţi de valoare care rup comunitatea în mod artificial. Abia aşa vom scăpa definitiv de scindări şi ura izvorâtă din opţiuni politice. Dacă aşteptăm să dispară acest PSD prin erodare politică, ne vom trezi cu surpriza că se va întoarce din nou sub alte forme. Doar prin schimbarea mentalităţilor şi a comportamentelor la baza societăţii vom ieşi din capcana aceasta a politici care divide şi care incită la ură. Acest lucru ne dorim să aducă PLUS în societatea românească”, a afirmat Cioloş.

Cum a câștigat o patroană de pensiune un contract de aproape 2 milioane de euro cu Spitalul Județean Suceava
Recomandări

Cum a câștigat o patroană de pensiune un contract de aproape 2 milioane de euro cu Spitalul Județean Suceava

 

El a adăugat că vrea ca PLUS să fie un partid deschis, în care toţi cei care doresc să participe la reconstruirea socială să fie bine-veniţi.

Fostul premier a declarat că proiectul său este România, iar obiectivul pe care şi-l propune este ca această formaţiune să devină prima forţă politică după alegerile parlamentare.

„Proiectul meu, pe care vi-l propun astăzi, nu este doar un partid sau nu este în primul rând un partid. (…) Proiectul meu este România şi ştiu ce avem de făcut – să mergem la europarlamentare şi să dăm primul test politic, să obţinem rezultate foarte bune, apoi să construim un proiect solid pentru alegerile prezidenţiale, să creştem o listă politică pentru adminstraţia publică locală şi să câştigăm alegerile locale, (…) să devenim prima forţă politică din România după alegerile parlamentare. Pentru asta e nevoie de fiecare dintre dumneavoastră, aici, în partid, să construim împreună o nouă elită politică, un proiect inovativ şi care să surprindă pe toată lumea, o organizaţie care să permită membrilor ei să înveţe şi să crească în politică, dar pentru ceilalţi, nu pentru sine, să înţeleagă ce datorează societăţii şi cum trebuie să lupte ca să o modeleze într-una mai bună”, a transmis Cioloş.

Citeşte şi: Ce efecte produce creșterea euro: la o rată de 300 de euro plătim 960 de lei în plus pe an față de 2017; pentru un Logan dăm 1.960 de lei suplimentar

Close
Închide
  Close