MENIU CAUTĂ
29 Aug. 2018 20:16

Daea, după criticile lui Iohannis: „Eu nu pot să-mi demonstrez incompetenţa”

Distribuie

Ministrul Agriculturii a reacționat după criticile președintelui Klaus Iohannis, care a spus că Guvernul trebuie să ia imediat măsuri pentru stoparea creșterii numărului de focare de pestă porcină africană.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Klaus Iohannis a criticat Guvernul afirmând că acesta este „incapabil să gestioneze situaţia pestei porcine africane, care are consecinţe foarte grave pentru economia românească”.

„La fel de grav este şi faptul că autorităţile responsabile nu au informat producătorii şi populaţia, la timp şi eficient, cu privire la riscurile majore al răspândirii virusului PPA”, a continuat șeful statului.

Ministrul Agriculturii Petre Daea a reacționat la criticile președintelui, într-o conferință de presă în cadrul căreia a fost prezentată situația provocată de pesta porcină, potrivit Digi24.ro.

Reporter: Preşedintele României a spus că autorităţile îşi demonstrează incompetenţa de săptămâni bune…
Petre Daea: Nu! Eu nu pot să-mi demonstrez incompetența și eu sunt autoritate și eu cu forța faptelor îmi demonstrez competența și acțiunea în domeniu. E adevărat că amplitudinea bolii e extraordinară, a înfrânt și Rusia și Ucraina, a înfrânt și alte state, dar au reușit să treacă peste momentul emoțional de început.  A arăta cu degetul este foarte ușor. Nu îmi permit către nimeni să arăt cu degetul, decât să mă uit cu ochii foarte atent și cu forța muncii și cu energia pe care o avem fiecare să o punem acolo în folosul frontului din țară. Nu e deloc simplu.


Citește și:

Șeful ANSVSA, despre pesta porcină din România: „Sunt 781 de focare și peste 120.000 de porci uciși”

Citește mai multe despre petre daea și pestă porcină pe Libertatea.

Comentarii