Mergi direct la conținut »
Daimler produce la Sebeș o cutie de viteze automată cu opt trepte
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Daimler produce la Sebeș o cutie de viteze automată cu opt trepte. 500 de oameni, angajați odată cu investiția

De Petre Dobrescu,

Concernul german Daimler a lansat, joi, la Sebeș, producția unei cutii de viteze automate cu opt trepte. Este vorba despre o investiție de 250 de milioane de euro ce a implicat construirea a două noi hale de producție, cu o suprafață de aproape 54.000 de metri pătrați. La Sebeș s-au creat astfel 500 de noi locuri de muncă.

Ad placeholder

Star Assembly Sebeş, companie subsidiară a concernului Daimler, este prima și singura din reţeaua de producţie powertrain Mercedes-Benz Cars, unde se produce noua transmisie în opt trepte cu dublu ambreiaj 8G-DCT. De aici, produsul va fi exportat în toată lumea.

„Suntem prima şi singura locaţie din reţeaua de producţie powertrain Mercedes-Benz Cars care produce noua transmisie în opt trepte cu dublu ambreiaj. Pentru această responsabilitate, ne-am pregătit intens şi am făcut toate demersurile necesare pentru a livra cutii de viteze Mercedes-Benz de cea mai înaltă calitate”, a declarat Klaus Eichhorn, director feneral Star Transmission şi Star Assembly, conform Mediafax.

Reprezentanții Daimler susțin că extinderea producției de cutii de viteze la Sebeș arată importanța și performanța centrelor de producție din România.

„Unitatea din Sebeş joacă un rol cheie în strategia de furnizare a transmisiilor de ultimă generaţie către fabricile de autoturisme Mercedes-Benz din toată lumea, într-un mod flexibil şi eficient”, a spus, la rândul său, Frank Deiss, director de producţie Powertrain Mercedes-Benz Cars.

De asemenea, Ştefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ si Antreprenoriat a promis sprijin pentru investiţiile în România.

„Suntem astăzi martori la încă un rezultat pozitiv al parteneriatului de lungă durată dintre Daimler si România, ca locaţie de producţie. Salutăm decizia companiei, unul dintre cei mai mari jucători din lume ai industriei mobilităţii, de a implementa un nou proiect semnificativ în România. Profit de această ocazie pentru a exprima, din nou, sprijinul deplin al Guvernului faţă de toate proiectele de investiţie demarate în România”, a afirmat ministrul Oprea, conform sursei citate.

Noua cutie de viteze produsă la Sebeș, disponibilă pe noile modele Mercedes

Reprezentanţii Daimler au precizat că noua cutie de viteze automată cu dublu ambreiaj 8G-DCT a fost prezentată odată cu noile modele din clasa B cu motorizare diesel. Aceasta va fi disponibilă începând din această lună. De asemenea, alte modele din noua familie de autoturisme compacte vor fi echipate cu 8G-DCT.

Peste 3.000 de angajați lucrează la subsidiarele Daimler de la Sebeș si Cugir, respective Star Assembly si Star Transmission. În cadrul Star Assembly sunt asamblate cutii de viteze automate cu dublu ambreiaj în sapte si opt trepte, precum și transmisii cu nouă trepte de viteză pentru Mercedes-Benz. În schimb, la Star Transmission sunt produse roţi dinţate, componente prelucrate mecanic pentru motoare, transmisii, ţevi de înaltă presiune si sisteme de direcţie.

Nu mai puțin de 500 de noi locuri de muncă au fost create prin această investiție.

Sursă foto: EPA


Citește și Filiera italiană! O nouă pacientă mutilată la nas de Matthew Mode își amintește că „medicul chirurg” a intrat în sala de operație alături de un prieten, Michelle di Chirico, un dentist! „Când mi-a dat pansamentul jos, nasul meu arăta ca un şniţel bătut pe tocător”


 

Ad placeholder
După ce s-a spus că au divorțat, Reghe rupe tăcerea. Ce s-a întâmplat, de fapt, între Anamaria Prodan și Alexa: "Nu mi-a plăcut..."
PARTENERI - GSP.RO
După ce s-a spus că au divorțat, Reghe rupe tăcerea. Ce s-a întâmplat, de fapt, între Anamaria Prodan și Alexa: "Nu mi-a plăcut..."
Daciana Sârbu și-a pierdut toată averea. Ce a făcut soția lui Victor Ponta
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Daciana Sârbu și-a pierdut toată averea. Ce a făcut soția lui Victor Ponta
Horoscop 8 iulie 2020. Leii, cel mai probabil, vor ține în ei motivele de nemulțumire, dar nu e o alegere bună
HOROSCOP
Horoscop 8 iulie 2020. Leii, cel mai probabil, vor ține în ei motivele de nemulțumire, dar nu e o alegere bună
RECOMANDĂRI
Parteneri
 
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close