Dan Șova a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare, în dosarul CET Govora

25 septembrie 2017 12:25

Fostul senator Dan Șova  a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare în dosarul CET Govora. Decizia nu este definitivă.

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție l-au găsit vinovat pe Dan Șova pentru trafic de influență, faptă pentru care l-au condamnat la trei ani de închisoare cu executate și i-au interzis mai multe drepturi, timp de doi ani după executarea pedepsei.

Instanța a mai dispus confiscarea sumei de 100.000 de euro de la Dan Șova, suma pe care el a primit-o ca să facă trafic de influență la directorul CET Govora pentru o societate de avocatură.

Dan Șova rămâne cu sechestru pe avere, până la suma de 100.000 de euro, pentru a se asigura confiscarea specială, dacă decizia va fi menținută și după judecarea apelului.

Totodată, fostul director al CET Govora, Mihai Bălan, a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare, dar în cazul acestuia, instanța a dispus suspendarea executării. Judecătorii au mai dispus ca Mihai Bălan să urmeze un program social și să presteze, timp de două luni, muncă în folosul comunității. Instanța i-a obligat pe Dan Șova și pe Mihai Bălan să plătească CET Govora, în solidar, daune civile de 1.301.000 lei. Decizia de astăzi a instanței supreme poate fi contestată la Completul de cinci judecători al ICCJ, care va da o hotărâre definitivă în acest dosar.

Potrivit DNA, în perioada octombrie 2011 – iulie 2014, Dan Şova a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la un denunţător, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă Mihai Bălan, director general al CET Govora SA la acea vreme, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unor contracte de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contracte de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.

CITEȘTE ȘI: 

VIDEO EXCLUSIV/ „Te pupă tot clanul Bucă!”. La șuetă cu săteanul care l-a inspirat pe Celentano din „Las Fierbinți”

ANALIZĂ/ Efectele secundare ale trecerii contribuțiilor de la angajator la angajat. Cresc amenzile rutiere, dar și ajutorul de șomaj și pensiile

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro