25 Sep. 2017 12:25

Dan Șova a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare, în dosarul CET Govora

Distribuie

Fostul senator Dan Șova  a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare în dosarul CET Govora. Decizia nu este definitivă.

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție l-au găsit vinovat pe Dan Șova pentru trafic de influență, faptă pentru care l-au condamnat la trei ani de închisoare cu executate și i-au interzis mai multe drepturi, timp de doi ani după executarea pedepsei.

Instanța a mai dispus confiscarea sumei de 100.000 de euro de la Dan Șova, suma pe care el a primit-o ca să facă trafic de influență la directorul CET Govora pentru o societate de avocatură.

Dan Șova rămâne cu sechestru pe avere, până la suma de 100.000 de euro, pentru a se asigura confiscarea specială, dacă decizia va fi menținută și după judecarea apelului.

Totodată, fostul director al CET Govora, Mihai Bălan, a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare, dar în cazul acestuia, instanța a dispus suspendarea executării. Judecătorii au mai dispus ca Mihai Bălan să urmeze un program social și să presteze, timp de două luni, muncă în folosul comunității. Instanța i-a obligat pe Dan Șova și pe Mihai Bălan să plătească CET Govora, în solidar, daune civile de 1.301.000 lei. Decizia de astăzi a instanței supreme poate fi contestată la Completul de cinci judecători al ICCJ, care va da o hotărâre definitivă în acest dosar.

Potrivit DNA, în perioada octombrie 2011 – iulie 2014, Dan Şova a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la un denunţător, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă Mihai Bălan, director general al CET Govora SA la acea vreme, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unor contracte de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contracte de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.

CITEȘTE ȘI: 

VIDEO EXCLUSIV/ „Te pupă tot clanul Bucă!”. La șuetă cu săteanul care l-a inspirat pe Celentano din „Las Fierbinți”

ANALIZĂ/ Efectele secundare ale trecerii contribuțiilor de la angajator la angajat. Cresc amenzile rutiere, dar și ajutorul de șomaj și pensiile

Loading...
Comentarii