MENIU CAUTĂ
20 Noi. 2017 18:01

Dan-Tiberiu Sbîrcea, tânărul care s-a sinucis în Londra, era considerat un geniu. Terminase doctoratul în domeniul neuroștiinței

Distribuie

Dan-Tiberiu Sbîrcea, tânărul care s-a sinucis în Londra, era descris ca fiind un geniu neînțeles. Apropiații spun că Tibi și-a curmat viața la scurt timp după ce obținuse doctoratul la o universitate prestigioasă din Marea Britanie, cotată pe locul opt la nivel mondial.

Dan-Tiberiu Sbîrcea sau Tibi, așa îi spuneau prietenii, era pasionat de chimie. Tânărul a moștenit această pasiune de la mătușa sa, profesor de chimie și fizică la Școala generală din Aninoasa, notează igj.ro.

„El a fost elev atât al Colegiului Național Gh. Țițeica, cât și al Colegiului Național Traian din Drobeta Turnu Severin, olimpic internațional la chimie. Și-a continuat studiile la Imperial College din Londra, unde și-a terminat doctoratul cu record mondial în domeniul neuroștiinței, a scris pe pagina sa Facebook Iasmina Alstani, verișoara lui Tibi.

Pe 13 noiembrie, Dan-Tiberiu Sbîrcea a fost găsit mort în camera sa de cămin, după ce și-a pus capăt capăt zilelor. Moartea lui fulgerătoare i-a șocat pe apropiați care spun că tânărul avea în față un viitor strălucit.

Mama lui Tibi, care este procuror în Timișoara, a plecat în Marea Britanie, după ce a aflat despre moartea fiului ei. Devastată de durere, ea dă vina pe profesorii de la Imperial College din Londra care ar fi exercitat o presiune asupra tânărului olimpic internațional la chimie. Asta l-ar fi împins pe Tibi să recurgă la gestul extrem.

Pe rețelele de socializare, prietenii au demarat o campanie de strângere de fonduri pentru repatrierea trupului neînsuflețit.


Citește și ANALIZĂ | Motorul Europei s-a gripat. Criza din Germania care o poate scoate pe Merkel din scenă


 

Loading...
Comentarii