Mergi direct la conținut »
Dana Gîrbovan a renunțat la demisia din magistratură după ce Iohannis a refuzat-o în postul de ministru al Justiției
Ştiri Libertatea > Ştiri

Dana Gîrbovan a renunțat la demisia din magistratură după ce Iohannis a refuzat-o în postul de ministru al Justiției

Dana Gîrbovan a renunțat la demisia din funcție de judecător după ce președintele Klaus Iohannis a refuzat, miercuri, remanierea guvernului propusă de Viorica Dăncilă.

„Am luat act de decizia preşedintelui României, Klaus Iohannis, de a respinge propunerea privind numirea mea în funcţia de ministru al Justiţiei. Voi răspunde public, punctual, motivelor preşedintelui, inclusiv aceluia că propunerea ce mă vizează este ‘total împotriva valorilor democratice’, după ce acesta îşi va motiva în scris şi publica hotărârea. (…) Mi-am înaintat demisia către Secţia de judecători a CSM, pentru a permite demararea procedurilor de numire. În noul context, aceasta nu mai este necesară, motiv pentru care îmi voi retrage demisia depusă şi voi cere Secţiei pentru judecători a CSM să ia act de acest fapt”, a scris Gîrbovan, de Facebook.

În continuare, judecătorul scrie că „Justiţia nu e nici a judecătorilor, nici a procurorilor, nici a ministrului de Justiţie, nici a preşedintelui şi nici a vreunei alte instituţii. Justiţia este garanţia drepturilor fundamentale ale omului, a libertăţii fiecărui cetăţean, de aceea cetăţeanul trebuie să redevină centrul interesului pentru Justiţie şi nici un efort nu este prea mare pentru aceasta. O Românie normală este una în care statul respectă drepturile fiecărui român şi unde Justiţia nu este folosită în bătălii politice! În asta cred şi pentru asta voi lupta în continuare!”.

”Am acceptat aceasta propunerea de nominalizare pentru funcția de ministru tehnocrat al justiției urmărind implementarea unor obiective absolut necesare pentru readucerea justiției la normalitate: condiții optime de munca pentru judecători și procurori, respect pentru drepturile omului, garanții de independență.

Am prezentat transparent aceste obiective, ca punct de plecare pentru un proiect ce urmarea exclusiv îmbunătățirea actului de justiție și consolidarea independenței acesteia, având mereu în minte dreptul fiecărui cetățean la un proces echitabil, ca și condiție indispendabilă a prezervării tuturor drepturilor și libertăților sale fundamentale.

O nouă fotografie cu Ludovic Orban circulă pe Facebook. Premierul, cu masca în bărbie și cu țigara în mână, în sala de ședințe a Guvernului
Recomandări
O nouă fotografie cu Ludovic Orban circulă pe Facebook. Premierul, cu masca în bărbie și cu țigara în mână, în sala de ședințe a Guvernului
 

Jocurile si calculele politice se dovedesc, insa, mai importante decat solutiile reale pentru justitie, de care sa beneficieze cetatenii”, a mai scris .

Ea a explicat că a acceptat propunerea de nominalizare pentru funcţia de ministru tehnocrat al Justiţiei urmărind implementarea unor obiective absolut necesare pentru readucerea Justiţiei la normalitate, însă „jocurile şi calculele politice se dovedesc mai importante decât soluţiile reale pentru Justiţie, de care să beneficieze cetăţenii”, a continuat judecătorul în postarea sa de pe Facebook.

”O Românie normală este una în care statul respectă drepturile fiecărui roman si unde justiția nu este folosită în bătălii politice! În asta cred și pentru asta voi lupta în continuare!”, a încheiat Gîrbovan postarea pe Facebook.

Close
Închide
  Close