Mergi direct la conținut »
Dăncilă anunță că Guvernul va corecta defecțiunile din legea salarizării, legate de indemnizațiile mămicilor și concediile medicale
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Dăncilă anunță că Guvernul va corecta defecțiunile din legea salarizării, legate de indemnizațiile mămicilor și concediile medicale

Dăncilă anunță că Guvernul va corecta defecțiunile din legea salarizării, legate de mămici și concediile medicale, în următoarea ședință a Executivului de săptămâna aceasta. Premierul a precizat, luni, că principalele elemente ale legii salarizării unitare au fost atinse, prin aplicarea legii. 

De Valentina Postelnicu,

”Cele patru elemente care au stat la baza legii salarizării au fost îndeplinite, și aici mă refer la plată egală pentru muncă egală. Știți că existau consilieri din ministere, care aveau salarii diferite. Este un principiul european pe care l-am urmărit”, a spus șefa Exectivului.

Ea a menționat că legea salarizării unice a urmărit și ramurile strategice, și anume sănătatea și educația, care vor avea o creștere salarială mai  mare, dar și creșterea de la 1-15 la 1 la 12 între cel mai mic și cel mai mare salariu din sistemul bugetar și sustenabilitatea, și anume  să se poată susține financiar sistemul de stat.

”Au existat unele probleme”, a recunoscut premierul Viorica Dăncilă, care a precizat că au existat mai multe Ordonanțe de Urgență pentru a regla defecțiunile.

Premierul a precizat că în următoarea ședință se va da o nouă Ordonanță, care va viza reglarea indemnizațiilor mămicilor, dar și defecțiunile din lege privind concediile medicale.

Aproximativ 100 de persoane au protestat duminică, 18 februarie, la ora 12.00, în Piața Victoriei, față de consecințele măsurilor fiscale din OUG 3/2018, mai precis scăderea indemnizațiilor pentru mame.

„Rectificați Ordonanța 3/2018, prin care indemnizațiile acordate în concediul medical (inclusiv prenatal) au fost tăiate din cauza schimbării modalității de calcul”, au cerut organizatorii.

VIDEO | Sute de oameni au luat lumină a doua oară la Constanța. ”Ca în cușcă eram în casă”
Recomandări

VIDEO | Sute de oameni au luat lumină a doua oară la Constanța. ”Ca în cușcă eram în casă”

 

Ei au explicat, pe Facebook consecințele exacte ale acestor măsuri fiscale: „După OUG 3/2018, pentru calculul CAS se elimină plafonul de 35%, iar CAS se calculează că 25% din indemnizația de concediu efectiv primită de fiecare. La o indemnizație de 3.400 lei, în luna ianuarie, o mămică a primit 3.036 lei, după ce a fost oprit CAS, iar acum, în luna februarie, mămica a primit 2.550 lei. Mai exact, i-au fost luați 486 lei. Acestea sunt efectele modificării Codului Fiscal”.

Citește și: VIDEO REPORTAJ/Școala de la cea mai mare altitudine din România are 24 de elevi. Doamna Mărioara e învățătoare acolo de 40 de ani!

Close
Închide
  Close