MENIU CAUTĂ
24 Mai. 2018 14:05 , de Valentina Postelnicu

VIDEO / Dăncilă anunță primul pachet de investiții prin parteneriat public-privat: Autostrăzi și orașul medical universitar Complex ”Carol Davila”

Distribuie

Dăncilă anunță primul pachet de investiții prin parteneriat public-privat. Premierul a enumerat, joi, mai multe autostrăzi, Ploiești-Comarnic-Brașov, autostrada Târgu Mureș -Târgu Neamț - Iași - Ungheni, autostrada București - Craiova - Lugoj, de la Craiova și ramificație spre Calafat, și orașul medical universitar Complex ”Carol Davila”.

”Adoptăm primul pachet de investiții strategice care vor fi realizate prin parteneriat public-privat. Mă refer la autostrada Ploiești-Comarnic-Brașov, autostrada Târgu Mureș -Târgu Neamț – Iași – Ungheni, autostrada București – Craiova – Lugoj, de la Craiova și ramificație spre Calafat”, a spus premierul, la începutul ședinței de Guvern.

Viorica Dăncilă a precizat că se va realiza prin partaneriat public-privat și ”orașul medical universitar Complex ”Carol Davila”, care se va construi în zona de nord a a Capitalei, lângă Aeroportul ”Henri Coandă”.

”Complexul se va întinde pe o suprafață de 300 de hectare și va cuprinde spitalul republican, Facultatea de Medicină, campus universitar și medical, institut de cercetare medicală și zonă comercială și de agrement”, a precizat Dăncilă.

Premierul a mai spus că tot în parteneriat public-privat va fi și operarea de servicii pentru cele 15 spitale din rețeaua CFR, studiile de fundamentare necesare urmând să fie finalizate în maximum trei luni, începând de astăzi.

Recent, liderul PSD Liviu Dragnea a cerut noului Guvern să grăbească normele de aplicare a legii parteneriatului public-privat.

Liderul PSD a avut o discuție după ședința Biroului Permanent Național al PSD, despre Spitalul Metropolitan, cu primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Publicată de Guvernul României pe 24 Mai 2018

Citește mai multe despre Autostrăzi, investitii, premierul romaniei și spitalul metropolitan pe Libertatea.

Comentarii