Cei care vor să intre în Danemarca din Germania, Islanda, Finlanda, Norvegia sau Suedia pentru “reîntregirea cuplului” trebuie să facă dovada relației cu un cetățean danez prin numele, adresa și alte date de contact ale acestuia, dar și prin fotografii care să ateste legătura de iubire, sms-uri schimbate cu partenerul ori emailuri.

Ministerul Justiției danez a comunicat însă că aceste măsuri sunt temporare și, peste câteva zile, vor fi înlocuite cu una singură: la graniță va trebui prezentată autorităților vamale o scrisoare semnată de ambii parteneri.

Dacă declari pe propria răspundere că sunteți iubiți și semnezi, noi te vom crede pe cuvânt.

Nick Hækkerup, ministrul Justiției din Danemarca:

Un comunicat al poliției mai arată că granițele sunt deschise pentru “relațiile serioase”, care durează de cel puțin șase luni, și că persoanele care nu s-au întâlnit niciodată până acum și au avut doar o relație virtuală nu se califică pentru această înlesnire a “reîntregirii cuplului”.

Decizia deschiderii granițelor pentru cupluri o va ajuta și pe daneza Inga Rasmussen, 85 de ani, să se reîntâlnească, în sfârșit, cu iubitul ei german, Karsten Tüchsen Hansen, 89 de ani.

Danemarca și-a deschis granițele pentru cuplurile despărțite de COVID. Ce dovezi ale relației trebuie să prezinte
Inga și Karsten, la graniță, în timpul carantinei / Foto: Facebook

Cei doi bătrânei au înduioșat cu povestea lor de iubire în pandemie, după ce carantina i-a prins separați. Conform Deutsche Welle, pe toată durata restricțiilor, ei s-au întâlnit zilnic la Aventoft, la granița dintre Germania și Danemarca, pentru a bea o cafea și a discuta, păstrând distanța fizică recomandată.

Ad placeholder

Inga ajungea la frontieră cu mașina, din orașul ei, Gallehus, iar Karsten, cu bicicleta electrică, din Süderlügum, nordul Germaniei.

Octogenarii s-au cunoscut în 2018 și, de atunci, au petrecut aproape fiecare zi împreună. Imediat ce viața va reintra cât de cât în normal, plănuiesc să-și reia călătoriile, una din cele mai mari plăceri ale lor înainte de pandemie.

Citeşte şi:

De ce crede profesorul Beliș că „lipsa autopsiei duce la un diagnostic incert” în cazul morților de COVID-19

După scandalul termoscanării, Ministerul Sănătății anunță că măsurarea temperaturii e obligatorie la intrarea în spații închise: „Procedura se poate repeta după 2-5 minute”

Cum au fost realizate cele mai impresionante imagini cu COVID-19. “Încercăm să-l facem vizibil, ca să vadă oamenii cu cine luptăm”

Declarație de dragoste în direct pentru Alexa. Anamaria Prodan a recunoscut: "Laur știe!”
PARTENERI - GSP.RO
Declarație de dragoste în direct pentru Alexa. Anamaria Prodan a recunoscut: "Laur știe!”
Ce dramă pentru Carmen Iohannis. Soția președintelui, momente tulburătoare. E oribil ce i s-a întâmplat
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Ce dramă pentru Carmen Iohannis. Soția președintelui, momente tulburătoare. E oribil ce i s-a întâmplat
Horoscop 13 iulie 2020. Gemenii au capacitatea de a se concentra pe ce îi interesează
HOROSCOP
Horoscop 13 iulie 2020. Gemenii au capacitatea de a se concentra pe ce îi interesează