De Răzvan Mihalașcu,

Fostul ministru al Finanțelor, Daniel Chițoiu, a fost implicat într-un accident care a avut loc joi în localitatea Cotmeana, sat Zamfirești din județul Argeș. Două persoane, soț și soție, au murit, în urma impactului dintre mașina condusă de un bărbat de 82 de ani și cea la volanul căruia se afla Daniel Chițoiu.

În urma ciocnirii frontale dintre două autoturisme, Daniel Chițoiu a surprins în timp ce mergea în apropierea unui polițist care făcea cercetarea la fața locului.

De asemenea, pe șosea pot fi văzute urmele de frânare provenind de la mașina condusă de Daniel Chițoiu pe contrasens.

Daniel Chițoiu, imediat după accident / sursă foto: Facebook

După doar câteva ore, fostul ministru a ajuns pe targă la Spitalul Județean Argeș, unde a fost internat.

Daniel Chițoiu, transportat la spital după accident / Foto: captură sursata.ro

Potrivit medicilor, Daniel Chițoiu s-a ales două coaste rupte în urma accidentului.

Ulterior, fostul ministru a fost transferat la Spitalul Floreasca din Capitală.

Poliția din Argeș, despre accidentul lui Chițoiu

IPJ Argeş a anunțat vineri că au fost audiați mai mulți martori și că sunt desfășurate cercetări „in rem” în cazul accidentului în care a fost implicat Daniel Chițoiu.

„Putem confirma că în cauză au fost audiate mai multe persoane în calitate de martor, însă aspectele precizate de persoanele respective şi eventualele concluzii fac obiectul cercetărilor, neputând face, la acest moment, şi obiectul comunicării publice. O concluzie referitor la vinovăţia certă a unei anume persoane nu poate face obiectul unei comunicări preliminare, fiind necesară parcurgerea etapelor procesului penal, urmând ca, comunicarea să se facă în dinamică, conform legislaţiei. Totodată, reamintim că în situaţia evenimentelor rutiere, este relevantă doar calitatea de participant la trafic implicat în evenimentul rutier ce face obiectul verificărilor, iar măsurile legale sunt luate în funcţie de urmările acestuia”, se arată în comunicatul IPJ Argeş, conform Agerpres.

Polițiștii din Argeș au declarat pentru Libertatea că nu au putut stabili care dintre șoferi se face vinovat de producerea accidentului întrucât cele două mașini au fost găsite într-o „poziție ciudată”.

Un martor aflat la fața locului a fost filmat, arată o înregistrare G4Media când spune că Daniel Chițoiu a fost cel care a pătruns pe contrasens.

Citeşte şi:

Bucureștiul liber de acum 30 de ani, fotografiat de un japonez aventurier: “Am văzut mulți oameni frumoși și liberi în acele zile”

La Dărmănești, Bacău, jocul ursului datează de secole. Tradiția nu exclude boxele, inspirația de pe YouTube și mersul cu metroul în Capitală: “Urșii mei nu trebuie tunși, numai cheptănați și unși!”

Rapoartele explozive ale CIA din timpul Revoluției din România, desecretizate după 30 de ani. Planul eșuat al lui Ion Iliescu

Reacția unei tenismene după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: 'Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e...'
GSP.RO
Reacția unei tenismene după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: 'Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e...'
Horoscop 31 mai 2020. Leii trebuie să-și tempereze pornirile, Berbecii au parte de o zi armonioasă
HOROSCOP
Horoscop 31 mai 2020. Leii trebuie să-și tempereze pornirile, Berbecii au parte de o zi armonioasă