MENIU CAUTĂ
20 Iun. 2013 17:05

Daniel trebuie operat la Viena

Distribuie

Ochişorii lui Daniel privesc curioşi lumea. “Oare aşa trebuie să arate viaţa asta, cu tot felul de infecţii, de dureri, de oameni mari în halate albe şi, mai ales, cu două fiinţe care parcă îşi frâng mâinile de grija mea când mă privesc, fiinţe cărora cât de curând o să le spun «mama» şi «tata»? Poate că aşa ar gândi Daniel în sinea lui, dacă ar conştientiza, cu adevărat, destinul ce a vrut să-l lovească în trupul plăpând cu o boală gravă, sindromul DiGeorge formă completă.
Maladia asta cu nume înşelător, de parcă ar fi vorba de vreun prieten din vecini, lipseşte organismul lui Daniel de apărătorii lui esenţiali: limfocitele T. Astfel, bebeluşul devine vulnerabil la orice infecţie, lucru care, în lipsa unui mediu perfect steril, poate fi cauzat chiar şi de simpla atingere a trupului copilului. S-ar umple pagini de ziar cu toate problemele ce au derivat din asta, de la cele digestive, la semipareză sau infecţii de tot felul, ajungând până la septicemie.

Transplantul de timus e vital

Singura şansă în faţa bolii este un transplant de timus, organul responsabil cu maturizarea limfocitelor, ”gardienii” corpului uman în faţa ”intruşilor” ce-i doresc răul. Însă o asemenea intervenţie e posibilă doar în Anglia, în Londra, costul ei fiind unul ameţitor: 300.000 de lire sterline, adică aproximativ 450.000 de euro.
Chiar şi-n cazul accesării formularului E 112, preţul n-ar scădea decât până la 100.000 de lire sterline. Dar să nu vă imaginaţi vreo clipă că părinţii lui Daniel se dau bătuţi în dificila, aproape imposibila bătălie cu boala şi banii. Nici gând!
Deocamdată însă, băieţelul trebuie dus la Clinica AKH din Viena, acolo unde, în condiţii sterile optime, i se poate monta o gastrostomă, necesară hrănirii bebeluşului chinuit şi de un reflux gastric ce-i împiedică hrănirea normală.
Costul acesteia, 8.000 de euro, dacă există formularul E 112 sau 17.800 euro, dacă deja celebrul formular nu există. Părinţii s-au chinuit să strângă o parte din bani, dar încă mai e nevoie pentru ca prima parte a drumului spre salvarea lui Daniel, cel care trece prin Viena, să devină o realitate. Iar pe acest drum, cine ştie, poate chiar mâine, el va privi fiinţele acelea care îşi frâng mâinile de grija lui, gângurind cu bucurie: ”Mama. Tata.”. Nu-i aşa că ar merita o asemenea şansă?.

Cum ne poţi contacta

Sună la telefonul 021.203.08.49 sau trimite un e-mail la adresa: [email protected]

Cum poţi ajuta

  • Donează 2 euro (nu se percepe TVA) prin SMS la numărul 8828, numai în reţelele Vodafone, Orange şi Cosmote
  • Donează în conturile Fundaţiei Ringier
    RO 29 RZBR 0000 0600 1552 6176- RON
    RO02 RZBR 0000 0600 1552 6177- EURO deschise la Raiffeisen Bank
Comentarii