Mergi direct la conținut »
Mugur Isărescu spune că factorii exogeni care au determinat inflația au fost produși tot de autoritățile române
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Daniel Zamfir (ALDE) anunţă audierea lui Mugur Isărescu, marţi, în Senat

De Valentina Postelnicu, . Ultimul update Luni, 17 decembrie 2018, 08:50

Senatorul Daniel Zamfir, de la ALDE, a scris, pe Facebook, că marţi a fost chemat în Parlament guvernatorul BNR Mugur Isărescu, la comisia economică din Senat. Parlamentarul este iniţiator al legilor împotriva cămătăriei, blocate în Camera Deputaţilor.

Ad placeholder

E TIMPUL SA FACEM DREPTATE! Unele dintre răspunsuri pe care le așteaptă domnul Dragnea, le putem afla marți, când îl așteptăm pe domnul Isărescu la Comisia Economică a Senatului. Dar dincolo de explicații, deputații pot face ceva concret și rapid sa curme suferințele a milioane de romani: Săptămâna viitoare e în mâna domnului presedinte al Camerei Deputaților sa se voteze legile impotriva camatariei și în favoarea debitorilor! Peste patru milioane de familii de români merita o reparație a nedreptăților!  Cred că un asa cadou de Crăciun, merită, domnule Dragnea! Doamne ajută!”, a scris Zamfir.

Daniel Zamfir este iniţiatorul în Parlament a mai multe proiecte de lege care vizează relaţia consumatorilor cu băncile. După ce a trecut de la PNl la ALDE, Zamfir a vorbit despre iniţiativele sale: unul care să limiteze dobânzile penalizatoare ale instituțiilor financiare nebancare (IFN), altul care să protejeze persoanele executate silit, iar al treilea care să introducă darea în plată în contractele de leasing.

Senatul a adoptat deja proiectul privind leasing-ul, inițiat de Daniel Zamfir. Potrivit proiectului, cei care au luat un bun în leasing vor putea preda bunul societății de leasing și vor avea la dispoziție 30 de zile să valorifice singuri acest bun, iar din valorificarea lui să achite datoria restantă.

În plus, Senatul a adoptat tacit proiectul acestuia, prin care sunt abrogate din Statutul Băncii Naționale a României prevederile potrivit cărora membrii Consiliului de administratie al BNR şi personalul acesteia, însărcinat să exercite atribuţii de supraveghere prudențială, nu răspund civil sau penal.

Acum, proiectele sunt blocate la Camera Deputaţilor, for decizional.

Citeşte şi: Șeful Radioului public va fi audiat în Parlament, după dezvăluirile Libertatea. Surse din SRR: „Georgică Severin consideră audierea o pierdere de timp”. Șeful RRA: „Nu am spus așa ceva!”

Ad placeholder
Fiica lui Ionel Ganea, acuzații brutale: „A fost violent cu familia, nu știu cum a rezistat mama atât!” » Unde ar fi surprins-o pe amanta fostului internațional
PARTENERI - GSP.RO
Fiica lui Ionel Ganea, acuzații brutale: „A fost violent cu familia, nu știu cum a rezistat mama atât!” » Unde ar fi surprins-o pe amanta fostului internațional
Horoscop 4 iulie 2020. Racii reușesc să restabilească o comunicare sinceră cu apropiații
HOROSCOP
Horoscop 4 iulie 2020. Racii reușesc să restabilească o comunicare sinceră cu apropiații
RECOMANDĂRI
Parteneri
 
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close