De Viorel Tudorache,

Informația a fost confirmată de Marius Ungureanu, preotul paroh al Bisericii ”Nașterea Maicii Domnului” din Iacobești, comuna Grănicești.

Despre dascăl se știe că locuiește în municipiul Suceava și că ar fi participat la ultima slujbă săvârşită în biserica din Iacobești pe 15 martie, când în biserică au fost în jur de 20 de persoane.

”Încă de la începutul anului, domnul dascăl s-a plâns că are o răceală care nu se mai vindecă, dar nimic grav. Săptămâna trecută, a avut simptomele noului coronavirus, febră, stare general proastă, și s-a dus la spitalul sucevean, unde a fost și internat.

Astăzi m-a sunat și mi-a spus că a fost confirmat cu Covid-19. Toți cei care am intrat în contact cu el la acea slujbă și familiile noastre suntem în autoizolare. Nici o altă persoană dintre cele prezente atunci la slujbă nu are simptomele noii boli. Dascălul mi-a spus că acum se simte bine și va rămâne în continuare internat”, ne-a spus preotul Marius Ungureanu.

Conform procedurii, a fost anunțat și primarul comunei Grănicești, Gheorghe Nuțu, de care aparține satul Iacobești, care a anunțat Direcția de Sănătate Publică Suceava.

”Pe lângă enoriașii care au participat la acea slujbă, au mai intrat în autoizolare și circa 20 de angajați ai unei societăți din localitate, la care lucrează pălimarul. Societatea și-a suspendat activitatea”, a completat Gheorghe Nuțu.

La Suceava e jale. Spitalul Județean va fi închis temporar după ce zeci de cadre medicale medicale și pacienți au fost depistați cu coronavirus.

Citeşte şi:

Un deputat a găsit soluția crizei din Suceava: carantinarea orașului şi instalarea unui spital militar

Pacienții vin să se interneze și muncitorii continuă lucrările de reabilitare la spitalul din Suceava, unde sunt peste 50 de persoane infectate

Date din spital: cel puțin 10 secții de la ”Județeanul” din Suceava au cazuri de coronavirus

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate
HOROSCOP

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate