MENIU CAUTĂ

Datele a mii de clienți ai unei companii telecom din Thailanda, scurse pe net

Distribuie

O companie de telefonie mobilă din Thailanda a transmis, marți, că datele a mii de utlizatori ai serviciilor sale au fost expuse. Incidentul este primul de acest gen din istoria acestei țări.

Copii ale buletinelor și pașapoartelor până la 11.400 de clienți ai companie True Corp au putut fi descărcate ”la liber” de pe net până ca problema să fie remediată, ceea ce s-a întâmplat în cursul weekendului trecut. Anunțul a fost făcut într-o conferință de presă la Bangkok de Pakpong Pattanamas, director adjunct al operatorului de telefonie.

În total, 32 de gigabiți de date, care cuprindeau 46.000 de fișiere, despre clienții care au achiziționat pachete de telefonie de pe internet de la True Corp, au putut fi descărcate fără niciun fel de problemă din mediul online. Compania a trimis sâmbătă un mesaj cliențior prin care și-a cerut scuze și a afirmat că sistemul i-a fost atacat, arată Agerpres.

Scurgerea de date a fost dezvăluită vineri, după ce un cercetător nrovegian, pe nume Niall Merrigan, a indicat pe blocul său că a putut accesa respectivele informații confidențiale foarte ușor, nefiind protejate. Acesta a menționat că a avrut să contacteze echipa de securitate de la True Corp, dar i s-a răspuns că ”departamentul pentru securitate nu are punct de contact”.

Totuși, Directorul Ascend Commerce, Seubsakol Sakolsatayadorn, a declarat că Merrigan a piratat, de fapt, sistemul informatic al companiei cu instrumente speciale, pentru că ”expertul nu avea drept de acces”.

Pattanamas a institat că sistemul de securitate al companiei sale este unul bun și a dat asigurări că se fac eforturi pentru a preveni repetarea unui asemenea incident.

Incidentul aduce aminte de scandalul scurgerii de date de la Facebook, către Cambridge Analytica, când informații despre 87 de milioane de conturi de pe rețeaua socială au ajuns pe serverele firmei de consultanță politică.


EXCLUSIV/ Herta Muller a fost suspendată din drepturi în cadrul Uniunii Scriitorilor din România, pentru neplata cotizației

FOTO: EPA

Citește mai multe despre clienti, companie, date, telecom, telefonie mobilă și Thailanda pe Libertatea.

Comentarii