Luni seara, Hwang Kyo-ahn și-a ras părul în fața palatului prezidențial, cerând în acest fel președintelui să îl demită pe noul ministru al Justiției, Cho Kuk, a cărui familie este implicată într-un scandal de corupție.

Protestul lui Hwang vine la câteva zile după ce două parlamentare din opoziție și-au ras părul din același motiv.

Cho Kuk, fost profesor de drept și consilier al președintelui Moon Jae-in, a preluat mandatul de ministru al Justiției săptămâna trecută. El și soția sa, amândoi cadre universitare, sunt acuzați că au falsificat mai multe documente pentru ca fiica lor să obțină o bursă la facultate.

În timpul audierii sale, Cho a transmis „scuzele cele mai profunde pentru tânăra generație”, dar a spus că își dorește să continue reformele din sistemul de justiție.

Președintele sud-coreean spune că nu a existat nicio dovadă privind încălcarea legii și că ar fi un precedent periculos să demită pe cineva doar pe baza acuzațiilor.

De ce își rad politicienii părul

Coreea de Sud are o lungă tradiție privind rasul părului ca formă de protest.

Gestul este adânc înrădăcinat în învățătură confucianistă și este văzut ca o modalitate de a arăta angajamentul cuiva față de o cauză.

În ultimele decenii, activiștii și politicienii au folosit-o ca pe un mod de protest.

Citeşte şi:

„Libertatea de exprimare e ceva pentru care merită să îți dai viața”. O poveste din Zimbabwe, țară unde o postare pe Facebook te poate ucide

Candidatul Belgiei pentru postul de comisar european, acuzat de fapte de corupție

„Cele mai importante lecții de jurnalism nu le-am învățat într-o redacție“. Despre revărsarea de ură pe Facebook și despre responsabilitatea jurnaliștilor și a cititorilor

"Am vrut să dau mâna cu el. Dar și-a tras mâna". Ilie Năstase a luat foc dupa gestul lui Iohannis
GSP.RO

"Am vrut să dau mâna cu el. Dar și-a tras mâna". Ilie Năstase a luat foc dupa gestul lui Iohannis

Horoscop 12 decembrie 2019. Capricornii au parte de o zi dificilă
HOROSCOP

Horoscop 12 decembrie 2019. Capricornii au parte de o zi dificilă