Medicii ruşi susţin că 70% din totalul populaţiei primeşte radiaţii electromagnetice de la telefoanele mobile: „În primul rând, ţinta este sistemul nervos, dar şi cel endocrin şi sistemul de reproducere sunt afectate. Numeroase studii au arătat că organismul uman răspunde la această radiaţie, şi, deşi aceste reacţii nu au fost încă studiate complet, nimeni nu contestă faptul că utilizarea telefoanelor mobile necesită prudenţă”, spun aceştia.

Un medic din SUA, Devra Davis, a studiat efectele radiaţiilor emise de telefoanele mobile şi a formulat câteva concluzii îngrijorătoare.

Se pare că radiaţiile de tipul celor emise de telefonul mobil sunt folosite în medicină pentru a trata cancerul la ficat.

“Limitele de expunere la radiaţii pot fi încălcate atunci când telefonul este poziţionat la mai puţin de 15 milimetri de corp, spre exemplu, atunci când ţii mobilul în buzunar”, susţine medicul Devra.

Pentru siguranţă, recomandarea specialiştilor este de a ţine telefonul mobil la 1,5 centimetri distanţă faţă de corp şi de a-l păstră într-o husă protectoare.


DOCUMENTAR/ Secretele din Arhivele Naționale. Cărți cu blesteme și un hrisov lung de 3,5 metri / VIDEO