De Mihaela Barbu,

4024-151786-gripaporcina.jpgAcum, stă izolată, între patru pereţi alături de mama sa, la Institutul de Boli Infecţioase “Matei Balş” din Capitală. Raluca Papadima, de 28 de ani, o avocată de succes la firma New York Latham& Watkins, ne-a povestit cum decurg pentru ea zilele în rezerva de lux amenajată special pentru primele persoane infectate cu virusul gripei porcine.

“Toată aparatura este ultramodernă, iar personalul se poartă ireproşabil. Am un doctor care mă vizitează zilnic şi pe care îl pot suna la orice oră dacă am vreo problemă. Toţi sunt îmbrăcaţi în costume speciale. Pot spune că de trei zile văd doar oameni cu măşti. Asistentele lucrează în trei ture şi am observat că se schimbă destul de des”, ne-a povestit Raluca, infirmând astfel faptul că ar exista doar anumite persoane “sacrificate” să intre în contact cu bolnavii.

Tânăra şi mama ei se simt bine

Atât pentru ea, cât şi pentru mama ei, Mihaela Papadima, tratamentul constă în două comprimate de tamiflu, administrate de două ori pe zi. “Forma de gripă pe care o am eu nu e foarte gravă şi se manifestă ca o răceală obişnuită. Oricum, în România oamenii văd altfel lucrurile şi, în acest caz, se isterizează nejustificat. În America, acolo unde locuiesc, oamenii sunt calmi. Eu le-am explicat şefilor mei ce am păţit, iar lucrurile au decurs normal. Nici un coleg nu a prezentat până acum simptomele bolii”, completează tânăra. Raluca a venit din America vineri, cu o escală la Paris. “De când sunt în spital, mă tot gândesc de unde puteam să iau boala. Joi am intrat în contact cu colegii de serviciu foarte puţin, pentru că doar am trecut pe la birou. Puteam lua virusul şi din Paris, pentru că acolo am stat cinci ore până m-am îmbarcat în avionul de România. M-am plimbat mult prin aeroport, aşa că puteam lua virusul de oriunde: de pe chiuvetă ori de la o

Leafa președintelui a fost înghețată de Guvern. Reacția lui Iohannis
Recomandări

Leafa președintelui a fost înghețată de Guvern. Reacția lui Iohannis

 

«Prietenii mei sunt disperaţi»

4024-151781-colegi.jpg

Foştii colegi de liceu şi profesorii care au intrat în contact cu Raluca Papadima sâmbătă sunt, de luni, izolaţi la domiciliu. “Sunt 30 de persoane cărora li s-au recoltat probe. Li a promis că vor avea rezultatul în 24 de ore. Oamenii sunt disperaţi, pentru că nimeni nu le confirmă sau le infirmă că ar fi infectaţi. Nu se pot duce la serviciu şi trăiesc cu spaima că şi-ar putea îmbolnăvi şi familiile” , ne-a spus tânăra avocată.

Gestul făcut de misterioasa ”fată din cort”, după ce a fost găsită de polițiștii din Brașov. VIDEO
Recomandări

Gestul făcut de misterioasa ”fată din cort”, după ce a fost găsită de polițiștii din Brașov. VIDEO

“Toate probele care au fost recoltate de la aceste persoane sunt stocate în frigiderul institutului. Oamenii sunt obligaţi să stea acasă şapte zile, sub supraveghere. În cazul în care au simptome, se prezintă de urgenţă la spital”, ne-a declarat Adrian Streinu-Cercel, directorul spitalului “Matei Balş”.

La un pas de pandemie

Lumea întreagă e la un pas de o alertă pandemică maximă, de nivel 6, privind gripa porcină. Avertizarea a venit de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii care a atras atenţia asupra propagării autonome şi rapide a virusului în afara continentului american. În ultimele 24 de ore, la nivel mondial, numărul bolnavilor a ajuns la 18.554. În România s-au confirmat, până acum, şase cazuri de infestare cu temutul virus. Ultima persoană lovită de gripă este un tânăr din Bucureşti, o cunoştinţă a Ralucăi Papadima. Bărbatul s-a prezentat ieri la spital cu febră mare.

Englezii s-au mobilizat pe rețelele sociale și au aflat numele vinovatului. El este omul care a dezgustat toată Anglia!
GSP.RO

Englezii s-au mobilizat pe rețelele sociale și au aflat numele vinovatului. El este omul care a dezgustat toată Anglia!

Horoscop 10 decembrie 2019. Gemenii au parte de momente tensionate
HOROSCOP

Horoscop 10 decembrie 2019. Gemenii au parte de momente tensionate