MENIU CAUTĂ
26 Iul. 2013 15:30 , de Alina Dan

DECLARAŢIE ŞOC a MECANICULUI „TRENULUI MORŢII” din Spania. Uite CÂT ESTE DE DISPERAT

Distribuie

Conversațiile sale radio cu echipele de control și de urgență au fost înregistrate și vor fi incluse în anchetă declanșată în urma accidentului de miercuri seară, relatează El Mundo, citat de Stirile ProTV.
În aceste înregistrări mecanicul recunoaște că "Ar trebui să merg cu 80 și am 190". Accidentul s-a produs în timp ce trenul care venea de la Madrid a făcut un viraj pe o porțiune foarte scurtă de drum, la aproximativ patru kilometri de gara din Santiago de Compostela. Un nou bilanț al victimelor coboară numărul celor decedați de la 80 la 78.
Mecanicul de locomotivă, în vârstă de 52 de ani, lucrează de peste 30 de ani la Renfe, compania publică a căilor ferate spaniole, și conduce trenuri începând din 2000. Rănit ușor în accident, bărbatul a fost plasat sub supravegherea poliției la spital și urmează să fie audiat în curând de către anchetatori.
O scurtă înregistrare video difuzată joi pe Internet arată un tren sosind cu viteză mare, pe căi ferate libere, angajându-se într-o curbă, după care vagoanele din partea de mijloc a garniturii ies de șine, antrenând răsturnarea locomotivei.

Trei străini au murit

Poliţia spaniolă a anunţat vineri la prânz că a numărat 78 de corpuri ale unor persoane care au murit în accident, dintre care au fost identificate 72, în contextul în care bilanţul anunţat oficial este de 80 de morţi.

Între corpurile identificate se află şi cele a trei străini, şi anume un algerian, un mexican şi un american, a declarat pentru presă Antonio del Amo, însărcinat cu coordonarea poliţiei criminalistice.
Trenul, care venea de la Madrid, a deraiat miercuri seara la aproximativ patru kilometri distanţă de gara din Santiago de Compostela, în contextul în care circula cu o viteză excesivă pe un tronson în care viteza este limitată la 80 de kilometri pe oră.

Citește mai multe despre Accident feroviar și Spania pe Libertatea.

Comentarii