Mergi direct la conținut »
UPDATE. Senatul a votat proiectul de declasificare a protocoalelor secrete
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > UPDATE. Senatul a votat proiectul de declasificare a protocoalelor secrete

UPDATE. Senatul a votat proiectul de declasificare a protocoalelor secrete

Plenul Senatului a adoptat luni, cu amendamente, propunerea legislativă privind declasificarea unor documente, act normativ ce vizează hotărârea CSAT 17/2005 privind combaterea corupţiei, fraudei şi spălării banilor, precum şi toate documentele care conţin informaţii clasificate în baza acesteia.

De Valentina Postelnicu,

Proiectul a fost adoptat cu 79 de voturi „pentru” şi 17 „împotrivă”.

  • Comisia juridică a dat, luni dimineaţă, un nou raport de admitere propunerii legislative privind declasificarea unor documente, cu amendamentul propus de senatorul Traian Băsescu.
  • Amendamentul lui Traian Băsescu prevede că „se desecretizează de la data intrării în vigoare a legii toate planurile de cooperare realizate între DNA şi SRI în baza articolului 15 din Protocolul de cooperare dintre PICCJ şi SRI pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin în domeniul securităţii naţionale 003064/04.02.2009”.

USR, prin vocea lui George Edward-Dircă, a criticat modul „foarte curios” în care Traian Băsescu şi-a dat seama acum de „efectele nocive” ale acestor protocoale.

„Am Strategia Naţională Anticorupţie (ANA) 2005-2007, SNA în domenii vulnerabile 2007-2009, toate în perioada dumnealui de mandat, precum şi a iniţiatorului acestui proiect (…). Peste tot aceste protocoale sunt prezentate, în anii respectivi, ca o soluţie de succes, ca progrese înregistrate în lupta împotriva corupţiei (…)”, a declarat senatorul USR.

Fetele de la Total Dance Show, pe scenă la Românii au Talent. Coregraful este judecat pentru abuz sexual. Reacția lui Florin Călinescu
Recomandări

Fetele de la Total Dance Show, pe scenă la Românii au Talent. Coregraful este judecat pentru abuz sexual. Reacția lui Florin Călinescu

 

„Probabil Traian Băsescu are o formulă cunoscută care se numeşte „reevaluare”, a răspuns preşedintele comisiei juridice, Robert Cazanciuc.

„A reevaluat situaţia, şi-a dat seama că a greşit şi ne-a propus nouă un text pe care colegii din Comisia de apărare l-au votat. Vă propun un raport de admitere în formula textului, aşa cum a trecut la Comisia de apărare”, a mai spus Cazanciuc.

Comisiile de apărare şi de administraţie din Senat au dat pe 16 octombrie raport favorabil, cu amendamente, propunerii legislative privind declasificarea unor documente, după ce Comisia juridică a votat pe 15 octombrie tot pentru un raport de admitere în cazul acestui act normativ.

Comisiile de apărare şi de administraţie se exprimaseră prin raport în urmă cu o săptămână pe acest proiect, dar dezbaterea a fost reluată pentru a include amendamente formulate de unul dintre iniţiatori, deputatul PSD Mircea Drăghici şi de senatorul PMP Traian Băsescu.

Guvernul nu a dorit să dea un punct de vedere pe acest proiect şi a lăsat la latitudinea Parlamentului să legifereze în acest domeniu.

Citeşte şi: INVESTIGAȚIE EXCLUSIVĂ/ Pedofilul care se plimba nestingherit prin fața școlii l-a determinat pe avocatul Fesan din Bacău să propună un proiect de lege, inițiat apoi de deputata Bîzgan și votat luni în Senat!

Close
Închide
  Close