Mergi direct la conținut »
DEFINITIVAT 2018. Proba scrisă are loc astăzi. Peste 8.900 de candidaţi susțin examenul de definitivat
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > DEFINITIVAT 2018. Proba scrisă are loc astăzi. Peste 8.900 de candidaţi susțin examenul de definitivat

DEFINITIVAT 2018. Proba scrisă are loc astăzi. Peste 8.900 de candidaţi susțin examenul de definitivat

DEFINITIVAT 2018. Peste 8.900 de candidaţi, din cei 9.475 înscriși, au fost admiși la proba scrisă a examenului naţional de definitivare în învăţământ care se va desfăşura, miercuri, 18 iulie, în 42 de centre. 

De Elvira Gheorghiță,

La sesiunea din 2018 a examenului de definitivat, s-au înscris cu peste cu 2.500 de profesori mai mult decât anul trecut. 

DEFINITIVAT 2018. Examenul începe la ora 10:00

Examenul va începe miercuri la ora 10.00 și va fi organizat în câte un centru din  fiecare judeţ şi în Municipiul Bucureşti. Proba scrisă din 2018 va fi susținută la 98 de discipline de examen.

Potrivit Ministerului Educației, la începutul anului școlar, au fost înscriși pentru acest examen 9.475 de candidaţi, dar au fost admişi la proba scrisă 8.920 de candidaţi care au îndeplinit cumulativ următoarele condiţii: efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puţin un an, calificativul pentru anul şcolar în curs „Bine” sau „Foarte bine”, media aritmetică a notelor obținute la cele două inspecții la clasă și la evaluarea portofoliului profesional – minimum 8.00 dar note de  7.00 și peste la fiecare din probele respective.

Comparativ cu sesiunea de anul trecut, organizată în luna aprilie, se constată un plus de peste 2.500 de candidați înscriși.

DEFINITIVAT 2018. Cum se va desfășura examenul de definitivat 2018

Conform Metodologiei-cadru de organizare şi desfăşurare a examenului naţional de definitivare în învăţământ, în vederea susţinerii probei scrise, candidaţii vor avea acces în sălile de examen cel mai devreme la ora 8:00 şi cel mai târziu la ora 8:45, în baza unui act de identitate/pașaport valabil. După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de 4 (patru) ore, timp ce poate fi depăşit doar în cazul candidaţilor cu cerințe speciale, care au solicitat acest lucru.

Fiica acestei românce e atât de frumoasă, încât toate televiziunile 'se bat' pe ea! Cum arată tânăra
Recomandări

Fiica acestei românce e atât de frumoasă, încât toate televiziunile 'se bat' pe ea! Cum arată tânăra

În funcție de opțiunile manifestate, s-a înregistrat un număr mare de candidați înscriși pentru învăţământ preşcolar în limba română (2.253), învăţământ primar în limba română (1.534), educaţie fizică şi sport (887), limba şi literatura română (525) și limba și literatura engleză (511).

Subiectele, traducerea acestora în limbile minorităţilor naţionale la solicitarea candidaților, precum şi baremele de evaluare sunt asigurate de Centrul National de Evaluare şi Examinare şi vor fi afișate, după susţinerea probei scrise, pe site-ul subiecte.edu.ro (ora 16:00) și la avizierele centrelor de examen.

Ce s-a întâmplat la 6:19 dimineața la petrecerea de nuntă a Teodorei Becali. A apărut filmarea
Recomandări

Ce s-a întâmplat la 6:19 dimineața la petrecerea de nuntă a Teodorei Becali. A apărut filmarea

Lucrările scrise vor fi evaluate în  6 centre organizate la nivel naţional, anume la nivelul inspectoratelor școlare din județele Alba, Bihor, Brașov, Iași, Prahova și din Municipiul București.

Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie cel puțin 8 pentru promovarea examenului.

DEFINITIVAT 2018. Când se afișează rezultatele la examenul de definitivat 2018

Primele rezultate vor fi afişate în data de 24 iulie a.c. la centrele de examen şi pe site-ul: definitivat.edu.ro. Contestaţiile se depun la centrele de examen, conform calendarului aprobat,  în zilele de 24 iulie, după afişarea rezultatelor, şi 25 iulie, până la ora 14:00.  Rezultatele finale se afişează la centrele de examen şi pe site-ul anterior menţionat în data de 27 iulie 2018.

Soția lui Gigi Becali, impecabilă la nunta fiicei, Teodora. Apariție de vis!
Recomandări

Soția lui Gigi Becali, impecabilă la nunta fiicei, Teodora. Apariție de vis!

Cadrele didactice promovate  dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, şi obiectivul acestui examen naţional. Prin dobândirea definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant şi poate intra pe o rută  de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învățământ preuniversitar și de a participa ulterior la susținerea examenelor pentru obținerea gradelor didactice.

Potrivit MEN, informații suplimentare despre organizarea şi desfăşurarea examenului naţional de definitivare în învăţământ, precum şi programele specifice pentru examen sunt disponibile pe definitivat.edu.ro.

Marți, 17 iulie, au fost afișate rezultatele la titularizare 2018. 47,70% dintre profesorii care au participat la examenul de titularizare au obținut note peste 7, înainte de depunerea contestațiilor, potrivit datelor furnizate de Ministerul Educației. Rezultatele de anul acesta sunt cu 1,67% mai mari decât cele de anul trecut. Rezultatele finale la TITULARIZARE 2018 se afişează pe 24 iulie.

Close
Închide
  Close