3961-136000-rodii.jpg

Bogăţie de fructe

3961-136002-fructe.jpgIngrediente: O jumătate de ananas ori o cutie de compot de ananas, două pere, două kiwi, o lămâie, o ceaşcă de boabe de rodie, două manda- rine, 100 g căpşune, 10 cireşe sau vişine din compot sau congelate, o lingură de zahăr, câteva picături de zeamă de lămâie.

Preparare: Ananasul se curăţă şi se taie bucăţele (dacă este întreg). Se decojesc perele, mandari- nele, iar kiwi se taie, de asemenea, feliuţe. Se pun toate într-un castron şi se stropesc cu zeamă de lămâie, ca să nu oxideze, după care se adaugă zahărul. În final, se curăţă rodia, se scot bobiţele roşii şi se pun peste celelalte fructe, împreună cu cireşele sau cu vişinele din compot şi cu feliuţele de căpşune, apoi se amestecă. Salata se serveşte rece.

PONT: Cu puţină îndemânare, scobeşte ananasul cu atenţie, astfel încât exteriorul să rămână intact şi foloseşte- l ca suport pentru amestecul de fructe.3961-136003-pahar.jpg

Cocktail cu cireşe glasate

Ingrediente: Două rodii mari, sucul de la o lămâie, cuburi de gheaţă, patru cireşe glasate.

Filmul descinderii polițiștilor în casa soției politicianului PNL asociat cu clanurile interlope. Adevăratele imagini
Recomandări

Filmul descinderii polițiștilor în casa soției politicianului PNL asociat cu clanurile interlope. Adevăratele imagini

 

Preparare: Se taie rodiile pe jumătate şi se scot bobiţele roşii din pieliţa albă care le acoperă. Cam un sfert din sâmburi (bobiţe) se pun deoparte, iar restul se pune într-un mixer şi se zdrobesc la viteză maximă. Sucul rezultat se strecoară şi apoi se toarnă în patru pahare cilindrice. Se adaugă câteva picături de lămâie în fiecare pahar, cuburi de gheaţă, sâmburii de rodie păstraţi la început şi câte o cireaşă glasată.

Îngheţată de post

Ingrediente îngheţată de post: 300 g smântână vegetală, 100 g zahăr pudră, esenţă de vanilie.

3961-136001-inghetata.jpgPreparare îngheţată: Smântâna se răstoarnă în- – tr-un vas înalt, odată cu zahărul pudră şi cu esenţa de vanilie, pentru a putea fi amestecată cu mixerul. Se omogenizează trei-cinci minute la viteză maximă, ca să-şi mărească volumul şi apoi se pune două ore la congelator. Ingrediente glazură: Două rodii, 200 ml de apă, 80 g zahăr şi puţină coajă rasă de portocală. Preparare glazură: Se curăţă rodia şi se scot bobiţele. Se pune deoparte o ceşcuţă de sâmburi, iar ce rămâne se zdrobeşte la mixer. Sucul rezul- tat se pune la fiert într-un vas, împreună cu apa, zahărul şi coaja de portocală. Se lasă la foc mic aproximativ 20 de minute până când glazura începe să se îngroaşe. Se lasă la răcit. Se împarte îngheţata de post în patru cupe, care se ţin circa 10 minute la congelator. Glazura se toarnă peste îngheţată şi se ornează cupele cu sâmburii de rodie.

PONT: Dacă îţi place ciocolata, poţi face puţin sirop de cacao, amestecând la foc mic două linguri de apă, o linguriţă de zahăr şi una de cacao.

ULTIMA ORĂ! Decizia luată de Parchetul General în cazul accidentului mortal produs de Mario Iorgulescu
GSP.RO

ULTIMA ORĂ! Decizia luată de Parchetul General în cazul accidentului mortal produs de Mario Iorgulescu

Horoscop 17 februarie 2020. Scorpionii se focusează pe sfera sentimentală
HOROSCOP

Horoscop 17 februarie 2020. Scorpionii se focusează pe sfera sentimentală