MENIU CAUTĂ

PSD rămâne fără un parlamentar! Primul deputat care își anunță demisia după ultimul CExN: „Unicul demers politic al conducerii partidului este acum o luptă absurdă”

Distribuie

Deputatul de Botoșani Mihaela Huncă pleacă din PSD și face acuzații grave. Aceasta a explicat într-o postare pe pagina de Facebook motivele care au determinat-o să părăsească partidul aflat la guvernare. Mihaela Huncă și-a anunțat demisia și în plenul Camerei Deputaților.

Potrivit Hotnews, Mihaela Huncă s-ar afla în discuții cu partidul „Pro România” condus de Victor Ponta.

„Am intrat în politică în anul 2000. (…). Am sperat, vreme de doi ani, că este doar o etapă de reconstrucție a partidului, am subliniat constant că drumul ales se abate de la proiectul pe care l-am propus românilor, mi-am exprimat nemulțumirea în fața autocrației care începe să definească exprimarea partidului. Toate aceste inițiative colegiale au fost lipsite de efect. Nu pot accepta sintagma „două Românii”, nu pot accepta scindarea societății, sunt împotriva oricărei bătălii fratricide și cred cu tărie că rolul celor aflați la guvernare este să fie în slujba tuturor românilor. Din păcate, unicul demers politic al conducerii partidului este acum o luptă absurdă, fără argumente și fără folos pentru cetățeni, cu toată lumea care i se opune. Nu pot merge mai departe alături de această viziune. Și, fiindcă mulți alegători m-au învestit cu încredere pentru a-i reprezenta, nu voi alege să mă ascund în spatele biroului, bucurându-mă cu egoism de privilegii, ci voi încerca să dau viață, cu responsabilitate, tuturor inițiativelor pe care mi le-am asumat în campania electorală.

Vreau, de asemenea, să le mulțumesc foștilor mei colegi – mulți dintre ei, oameni minunați – pentru tot sprijinul și prietenia pe care mi le-au acordat în cele aproape două decenii de colaborare și să le urez succes acelora dintre ei care încă mai gândesc și simt social-democrat. Poate vor reuși să aducă partidul în matca sa firească…”,  este mesajul Mihaelei Huncă.

Mihaela Huncă era din 2016 deputat PSD de Botoșani, iar anterior a fost profesor de matematică și inspector școlar general în județul Botoșani. Este licențiată în matematică, absolvind Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Facultatea de Matematică, în anul 1988.

Născută în 1963, Huncă a obținut și un doctorat la Universitatea de Stat Moldova, având diploma de doctor în științe pedagogice. Doctoratul a fost obținut în perioada 2011-2016.

Anterior a coordonat o serie de proiecte școlare Comenius (2001-2004 ) sau Phare, înainte de aderarea României la Uniunea Europeană.

În ianuarie 2018, Miheela Huncă a fost unul din numele vehiculate pentru funcția de ministru al Educației.

Citește și:

Dăncilă refuză invitația lui Klaus Iohannis la consultări: „Mâine plec într-o vizită oficială în Spania, cu mai mulți miniștri”

 

Citește mai multe despre Mihaela Huncă, pleaca și PSD pe Libertatea.

Comentarii