Mergi direct la conținut »
USR propune desființarea Secției speciale pentru anchetarea magistraților. Proiect de lege, depus marţi în Parlament
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > USR propune desființarea Secției speciale pentru anchetarea magistraților. Proiect de lege, depus marţi în Parlament

USR propune desființarea Secției speciale pentru anchetarea magistraților. Proiect de lege, depus marţi în Parlament

USR depune, marți, în Parlament un proiect de lege privind desființarea Secției speciale pentru anchetarea magistraților, a anunțat, la RFI, deputatul Stelian Ion.

De Valentina Postelnicu,

Parlamentarul USR spune că a mai existat un proiect privind desființarea Secției speciale de anchetare a magistraților, care a picat însă în Parlament.

”În această sesiune depunem o altă formă a legii și este obligatoriu ca în cel mai scurt timp posibil, această secție specială de investigare a infracțiunilor din justiție să fie desființată pur și simplu”, a afirmat el.

Stelian Ion subliniază că ”și în rândul miniștrilor PSD sunt opinii diferite referitoare la această secție, în sensul în care într-una dintre ședințele de Guvern anterioare au fost niște dispute pe această temă”.

În opinia sa, ”cu siguranță, în 2020, această secție nu va mai exista. PSD-ul în 2020 cel târziu va pierde guvernarea și majoritatea parlamentară și secția aceasta va fi desființată. E o chestiune doar de timp”.

Secția specială de anchetare a magistraților a fost introdusă prin legile justiţiei şi a fost declarată constituţională, în urma sesizării Opoziţiei şi a preşedintelui Klaus Iohannis.

Guvernul a adoptat, în luna octombrie anul trecut, o Ordonanță de Urgență prin care a fost operaționalizată secția specială în cadrul Parchetului General care va ancheta cauzele cu magistrați (detalii aici).

Ordonanța de urgență a fost apoi adoptată și de Parlament, iar PNL și USR au atacat legea la Curtea Constituțională în decembrie 2018.

Citeşte şi:
Nota 3! Profesoara Daniela Pârjol povestește cum doi copii săraci din Vrancea “au primit la finalul anului 3, exact nota care trebuia ca să rămână repetenți, pentru ca școala să fie sigură ca va crește la anul numărul de clase, norma și banii”!


Close
Închide
  Close