MENIU CAUTĂ
27 Dec. 2012 07:51 , de Mihaela Barbu

Despăgubire record! Toyota va plăti 1.1 miliarde de dolari şoferilor!

Distribuie

Compania va asigura suma de 1,1 miliarde de dolari înainte de plata impozitelor pentru a fi în măsură să plătească acest acord încheiat pe cale amiabilă cu automobiliştii americani, după plângerile depuse în California.
Producătorul de maşini Toyota a fost sancţionat în Statele Unite ale Americii cu o sumă record, pentru că a informat prea târziu autorităţile vizavi de o problemă de siguranţă la unele dintre autovehiculele ieşite pe poarta fabricii.
Amenda se ridică la nici mai mult, nici mai puţin decât… 17,35 milioane de dolari! Agenţia a precizat că a aplicat nivelul maxim al amenzii, cea mai mare impusă vreodată de instituţie într-un caz de rechemare a vehiculelor în service. Toyota a anunţat la sfârşitul lunii iunie că recheamă 154.000 de maşini Lexus din cauza riscului de alunecare a unui covoraş sub pedala de acceleraţie, problemă care a dus la o campanie masivă de rechemări în 2009, după mai multe accidente soldate cu decese. Agenţia a precizat că a depistat problema la maşinile Lexus la începutul acestui an şi a contactat Toyota în luna mai. Grupul a răspuns o lună mai târziu că a fost informat în legătură cu 63 de incidente în care au fost implicate maşini Lexus, din 2009.

Comentarii