De Viorel Tudorache, Mihai Toma,

Cele 3.711 de persoane aflate la bordul navei „Diamond Princess” au interdicție de a părăsi vasul timp de două săptămâni. Nava de croazieră se află în carantină, după ce un pasager care a părăsit vaporul a fost depistat cu coronavirus. De atunci, numărul celor infectați a ajuns la 61.

Nava, operată de compania Princess Cruises, a andocat la Yokohama, acolo unde au coborât alți călători care au s-au îmbolnăvit.

În total, sunt oameni din 66 de state la bord, printre care și 17 cetățeni români

Libertatea a luat legătura cu reprezentanții companiei Princess Cruises în România, cei care asigură personal pentru ”Diamond Cruises”.

-Ce știți despre românii blocați pe nava Diamond Princess?
– Cel mai important e că sunt bine cu toții! Asta era informația în această dimineață. Atât cei 15 membri ai echipajului, cât și cei doi pasageri sunt bine.

-Au avut posibilitatea să ia legătura cu familiile lor?
– Da, fiindcă pe navă e semnal internet foarte bun și au telefoanele la ei.
Și noi suntem în legătură permanentă, o să vă oferim toate informațiile.

-Cum stau cu proviziile?
– Deși restaurantele nu au funcționat, s-a făcut room-service în camere. După andocare, s-au adus măști de protecție, provizii de apă și alimente, inclusiv pentru diabetici, dar și produse de maximă necesitate, precum alcoolul, pentru dezinfectare, ori hârtia igienică.

Oamenii nu cred în COVID. Ce au pățit buzoienii din cartierul Poștă. „Să știți că n-a fost nimic adevărat. Au inventat un motiv să ne țină în case”
Recomandări

Oamenii nu cred în COVID. Ce au pățit buzoienii din cartierul Poștă. „Să știți că n-a fost nimic adevărat. Au inventat un motiv să ne țină în case”

 

Joi, 6 februarie, pasagerilor cu cabine interioare li s-a permis să se plimbe pe punte timp de o oră și jumătate, sub supravegherea ofițerilor de carantină. Ei au trebuit să stea la 1 metru unul de altul și să nu intre în contact sau să se adune în grupuri.

-Cât a costat croaziera?
– Nu știm exact ce fel de bilete au avut cei doi pasageri români. Vă putem spune că prețurile pentru o astfel de croazieră sunt între 3.000 de euro, prețul minim, și 30.000 de euro, varianta premium, cu toate facilitățile incluse.

-Ce salarii au românii care lucrează pe vas? Îmi închipui că nu sunt neapărat personal navigator, pot fi entertaineri, actori, profesori de sport, bucătari…
-Într-adevăr. Salariul minim asigurat este de 800 de dolari pe lună.

-Mai sunt români în situații dificile?
-Aproape orice navă de croazieră are angajați români. Așa că, atunci când apar probleme, avem și noi necazuri. Să sperăm că această carantina de pe Princess Diamond se va termina în curând cu bine.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat ieri că monitorizează situația românilor.

Citeşte şi:

Epidemia de coronavirus | 638 de persoane au murit, iar 31.500 sunt infectate

Numărul cazurilor de coronavirus de pe nava de croazieră cu 17 români a ajuns la 69. Nici un conațional nu e printre cei bolnavi

A murit doctorul chinez care a avertizat că va fi epidemie de coronaviroză! Boala l-a răpus și pe el

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei
GSP.RO

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente