15 Iun. 2006 16:03

Detectivii romani sunt condusi de o femeie

Distribuie

Putini romani stiu ce inseamna sa fii detectiv, dar si mai putini stiu ca detectivii particulari din tara noastra sunt condusi, de cativa ani, de o femeie. Ambitioasa si carierista desavarsita, Maria Bumbaru, spune ca si-a descoperit vocatia imediat dupa Revolutia din 1989.


'Seful' detectivilor din Romania este o femeie care a renuntat la viata de familie ca sa-si urmeze visul, acela de a deveni detectiv particular. 'Revolutia din '89 a insemnat sansa de a face ce-mi place. Lucram la o societate, in cadrul departamentului de resurse umane. Totul a fost o intamplare. Un prieten m-a pus in legatura cu o cunostinta de-a lui, un detectiv strain care avea de rezolvat un caz la noi in tara. M-am oferit sa il ajut sa adune informatiile de care avea nevoie si asa am prins gustul meseriei de detectiv', si-a adus aminte Maria Bumbaru. In scurt timp, femeia a plecat in strainatate, unde a urmat cursuri de specialitate, apoi s-a reintors in Romania sa puna in practica ce 'furase' de la detectivii de 'afara'.


'Mi-am deschis firma, dar la inceput aveam cazuri legate de familie. Lumea venea sa imi ceara sa le urmaresc sotiile sau sotii, sa aflu daca sunt sau nu inselati. Usor-usor, au invatat ca nu numai lucrurile astea sunt importante. De multe ori, am avut surpriza sa vad la usa biroului meu  politicieni sau  persoane publice care voiau sa aflu in ce fel de anturaje se invarteau odraslele lor sau daca acestea aveau probleme cu drogurile', spune Maria Bumbaru.


Boss-ul detectivilor din Romania ocupa cel mai inalt fotoliu din anul 2000. Asociatia Detectivilor Particulari din Romania reuneste peste 200 de firme din toata tara si din Capitala. 'Asociatia, formata 99 la suta din barbati, m-a votat trei ani la rand sa le fiu presedinte. Cred ca este o meserie potrivita  pentru femei, pentru ca noi ne bazam de cele mai multe ori pe intuitie. Viata de detectiv te duce, de multe ori, de la arhive pana in restaurante de lux sau chiar pe vapoare de croaziera. Este o meserie foarte scumpa. Iti amortizezi foarte greu investitiile, insa satisfactiile sunt pe masura.


'Mi-aduc aminte ca am avut un caz foarte emotionant. Pe vremea lui Ceausescu, o familie de italieni de la noi a infiat doi frati. Cand acestia au crescut, au vrut sa isi cunoasca mama naturala si au venit toti la mine sa o gasesc. Am reusit sa le implinesc visul', si-a amintit emotionata Maria Bumbaru.


In ciuda programului incarcat, Maria Bumbaru isi face timp pentru o vacanta la munte cu iubitul, iar in serile mai 'linistite' ia cina intr-un cadru romantic (foto stanga) in restaurantele de lux din Capitala.


Traieste o frumoasa poveste de dragoste


Maria Bumbaru, de 46 de ani, din Bucuresti, nu este casatorita. Nu a fost niciodata. A pus pe primul plan cariera. Spune ca a fost greu sa gaseasca barbatul care sa ii inteleaga  pasiunea. De cativa ani, traieste o frumoasa poveste de dragoste cu un cetatean strain. 'Ma simt implinita acum. Am afacerea mea, fac ce-mi place si am langa mine un barbat care ma incurajeaza si ma intelege. In fiecare dimineata, plec de acasa cu gandul ca risc sa pierd succesul de ieri, dar ma intorc multumita ca am mai castigat o zi', ne-a spus femeia de afaceri.


 

Loading...
Comentarii