MENIU CAUTĂ
09 Noi. 2018 20:40

Diferenţele uriaşe de temperatură au făcut primele victime în România

Distribuie

Sfârșit cumplit pentru un bărbat din Sfântul Gheorghe. Acesta a fost găsit mort în parc, iar altul a fost luat de ambulanţă în şoc hipotermic. Au fost minus 5 grade în oraş şi chiar minus 10 grade la Miercurea Ciuc, iar temperatura a scăzut în 24 de ore cu peste 20 de grade.

O diferenţă de 20 de grade, în 24 de ore, care a făcut două victime la Sfântu Gheorghe. Un bărbat fără adăpost a murit după ce fost găsit pe o bancă în parcul din oraş. Altul a fost luat de ambulanţă în şoc hipotermic.

A fost transportat imediat la serviciul UPU al Spitalului Judeţean. Noi l-am predat cu funcţii vitale, deci era în viaţă, spune medicul de pe Ambulanţa Harghita, potrivit Observator.tv.

„Pericolul vine din diferenţele enorme de temperaturi. Practic, zilele sunt prea calde, iar nopţile prea reci pentru luna noiembrie. Un fenomen neobişnuit care apare în perioadele fără precipitaţii, când cerul rămâne senin şi noaptea, şi ziua, spun meteorologii. Pe perioada nopţilor senine, se pierde mult mai uşor energia calorică, prin urmare pământul se răceşte foarte repede, aşadar scad temperaturile foarte mult”, explică meteorologul Meda Andrei.

Citește și

Primăria din Bacău a decorat străzile cu gazon… de plastic. Găselnița a revoltat locuitorii orașului

 

Comentarii