De Dragoș Tănase,

Într-un comunicat, DIICOT a anunțat că procurorii de la structura centrală a direcției au dispus formularea unei cereri de asistență judiciară în materie penală către autoritățile judiciare din Statele Unite, respectiv FBI, pentru realizarea unei expertize genetice prin care să se stabilească profilul genetic (ADN mitocondrial și cromozomial) al Luizei Melencu.

DIICOT motivează că analiza genetică de tip mitocondrial nu poate fi făcută în România de către niciun laborator autorizat, la Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici” fiind făcută doar analiza genetică de tip cromozomial.

În acest sens, au fost puse la dispoziția Biroului Federal de Investigații, fragmentele osoase care urmează să fie analizate.

Totodată, DIICOT a cerut asistența FBI pentru stabilirea profilului psihologic/comportamental al lui Gheorghe Dincă, bărbatul din caracal care a susținut că le-a ucis pe Alexandra și pe Luiza.

„Nu există date sau indicii care să conducă la ipoteza implicării în vreun fel a vreunui cetățean american în activitățile ce formează obiectul dosarului de urmărire penală, iar efectuarea unei comisii rogatorii cu Statele Unite ale Americii este motivată exclusiv de înalta specializare a FBI în materia analizelor și expertizelor în cauze de acest gen”

Comunicatul DIICOT:

Procurorii DIICOT au găsit, pe 5 august, un sac cu oase și cenușă într-o pădure, unde Gheorghe Dincă a indicat faptul că a ascuns rămășițele Luizei Melencu, tânăra de 18 ani dispărută în luna aprilie.

Analizele nu au putut însă stabili ADN-ul din rămășițe, deoarece oasele erau calcinate excesiv.

DIICOT a cerut, marţi, mamei Luizei, noi probe ADN, însă aceasta a refuzat procedura.

Citeşte şi:

Procurorii vor preleva cu mandat probe ADN de la mama Luizei Melencu. Femeia refuză acest lucru: „Nu am să dau nicio probă”

Le-au spus vecinilor că fata a plecat și, de fapt, o omorâseră. Cazuri de crime din România în care cadavrele victimelor au fost arse. Cum au fost dovediţi autorii şi ce pedepse au primit

Ce a postat Simona Halep în miez de noapte, după victoria splendidă de la Dubai. Surpriza de la miezul nopții!
GSP.RO

Ce a postat Simona Halep în miez de noapte, după victoria splendidă de la Dubai. Surpriza de la miezul nopții!

Horoscop 23 februarie 2020. Taurii își reînnoiesc cercul de prieteni
HOROSCOP

Horoscop 23 februarie 2020. Taurii își reînnoiesc cercul de prieteni