De Simona David,

Referendumul pentru modificarea Constituției i-ar putea asigura lui Vladimir Putin președinția Rusiei și după anul 2024, când îi expiră actualul mandat prezidențial – al patrulea.

În luna ianuarie, președintele Putin a lansat o reformă constituţională la care a adăugat în martie un amendament prin care ar putea rămâne preşedinte încă două mandate, fiindcă cele de până acum nu vor mai fi luate în considerare.

În prezent, legislaţia prevede că șeful statului rus poate fi ales de maximum două ori consecutiv.

Reforma, contestată de opoziţie, ar trebui validată printr-un „vot popular”, care fusese programat pe 22 aprilie, mai notează Agerpres.

Curtea Constituţională a Rusiei a aprobat, la începutul săptămânii trecute, reforma constituţională iniţiată de preşedintele Vladimir Putin, care îi conferă și dreptul la două mandate suplimentare prezidenţiale după încheierea prezentului mandat în 2024.

Putin, în vârstă de 67 de ani, se află la putere în calitate de preşedinte şi ca premier de două decenii, fiind cel mai longeviv lider sovietic și rus după dictatorul Iosif Stalin, precizează dpa.

De altfel, după ce a adaptat reforma constituțională din Rusia pentru a fi președinte pe viață, Vladimir Putin a răspuns celor care spuneau că este țar, explicându-le acestora că este doar președinte.

„Președintele muncește, țarul domnește și poruncește”,

Citeşte şi:

Vladimir Putin zice că nu este țar: „Lucrez în fiecare zi, nu domnesc”

Rafila despre infecțiile cu noul coronavirus: Spre sfârșitul lunii aprilie, probabil vom avea mii de cazuri zilnic

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur
HOROSCOP

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur