De Mihai Oprea,

„Bună ziua, poftiți în taxiul cu bomboane!”, așa ne întâmpină Cristian Roman.
„Înainte să mă întrebați de unde mi-a venit ideea să le dau clienților dulciuri, hai să vă povestesc o întâmplare haioasă. Am multe, dar asta e de premiu. Am primit o comandă prin stație că trebuie să iau o doamnă dintr-un loc și să o duc acasă. Era o femeie cu multe genți, cu telefonul la ureche și copilul în brațe. Urcă, le dau câte o bomboană și mă îndrept către destinație. Odată ajunși acolo, mămica îmi spune că merge până-n casă să-mi aducă banii. Am rămas pe cap cu prichindelul, cred că avea undeva la 3-4 anișori. Îi dau un post-it și îi spun: Dacă îmi desenezi ceva frumos, îți mai dau o bomboană. Puștiului i-a surâs ideea. Mi-a făcut zeci de desene, treaba lui era să-mi ia bombonicile. Trec 10 minute, trec 20, femeia nu mai venea. Trece o juma’ de oră, trec 40 de minute. O oră. Intru în panică. Sun la dispecerat să o contacteze pe doamna să vină să-mi plătească. Într-un final coboară. Aici erai, știi cât te-am căutat? Domnule, îmi cer scuze, uitasem să vin să vă plătesc! Nu era o problemă, zic eu, măcar copilul să-l luați acasă! Tăcere. Și, brusc, închide ușa. Cam tare. Mi se înfundaseră urechile! Nu înainte să-mi   plătească. I-am urat o zi frumoasă! Dar nu cred că m-a auzit!” Cristian Roman lucrează ca taximetrist de trei ani, are 55 de ani și este bucureștean get-beget. Cel puțin așa susține el. Este total opusul celor pe care-i întâlnim în trafic tupeiști, obraznici și tentați oricând să-ți taie calea doar pentru a fi cu o mașină în fața ta. E pasionat de muzică bună, nu refuză nicio cursă, iar odată ce ai urcat la el în mașină, te întâmpină cu un zâmbet sincer și…cu o bomboană. Dacă ghicești ce melodie răsună în difuzoare, mai primești încă una. A făcut o școală de muzică la secția vioară, violoncel și mandolină, iar liceul la PTTR din Capitală, coleg cu Cristi Minculescu, fostul solist al trupei Iris. A devenit cunoscut mai ales după ce și-a făcut un cont pe Facebook, „Taxiul cu bomboane!”. Cum i-a venit ideea să întâmpine clienții cu bomboane? ” În anii ’90 vedeai foarte mulți copii care cerșeau la semafor. Nenea, îmi dați un ban sau o țigară? Nu primeau nici una, nici alta, le întindeam câte o bomboană și o luau imediat. Când m-am angajat taximetrist, am zis să fac același lucru, dar nu doar cu cei care vin și îmi bat în geam, ci și cu clienții”, ne-a spus Cristian Roman. Are comenzi peste comenzi, dar nu le poate onora pe toate. Simpaticul șofer s-a apucat și de altă inițiativă caritabilă. „Iubesc foarte mult copiii și am zis să fac ceva pentru ei. Strâng cărți, jucării și hăinuțe și le duc micuților de la Spitalul Budimex. Vă povesteam că le dau clienților post-it-uri pe care ei să deseneze, eu le plastifiez și le fac semne de carte. Nu le arunc niciodată. Îi aștept pe cei care vor să le întindă o mână copilașilor bolnavi pe pagina mea „Taxiul cu bomboane” sau cine poate să ajungă pe strada Dumbrava Roșie nr. 12 ( zona grădina Icoanei) să lase o jucărie, o carte sau o hăinuță. Le-aș fi recunoscător toată viața.
Fotografii: Vlad Chirea
 
 
 

Amănuntele tulburătoare din spatele accidentului provocat de Mario Iorgulescu: „Un copil neiubit! Plângea când bea și trăgea cocaină”
GSP.RO

Amănuntele tulburătoare din spatele accidentului provocat de Mario Iorgulescu: „Un copil neiubit! Plângea când bea și trăgea cocaină”

Horoscop 15 septembrie 2019. Zi pe muchie de cuțit pentru această zodie! Ce se întâmplă cu banii
HOROSCOP

Horoscop 15 septembrie 2019. Zi pe muchie de cuțit pentru această zodie! Ce se întâmplă cu banii