Mergi direct la conținut »

De Dan Băcan,

Sicriul cu trupul lui Dinu Patriciu a fost adus în ţară ieri, în jurul orei 17.40, de un avion închiriat din Anglia. Se pare că fetele magnatului, Ana şi Maria, au vrut să folosească avionul familiei, dar pentru că sicriul nu a încăput pe uşa aparatului de zbor, au ales o altă aeronavă. De la Aeroportul Băneasa, maşina mortuară a mers direct la Cimitirul Bellu din Capitală.
Aici, păzit de mai mulţi bodyguarzi, coşciugul închis a fost depus în capelă, sub atenta supraveghere a Monicăi Patriciu. Femeia era dărâmată de durere. Ana şi Maria, fiicele lui Dinu Patriciu, au venit şi ele din Londra ca să-şi conducă pe ultimul drum tatăl, care va fi îngropat lângă bunicul lor, prof. dr. Valeriu Patriciu. La înmormântarea programată astăzi la ora 11.00, sunt aşteptaţi rude şi prieteni apropiaţi ai omului care a fost unul dintre cei mai bogaţi români. Familia Patriciu a cerut discreţie maximă şi, în acest sens, au fost mobilizate mai multe forţe de ordine care să asigure liniştea în cimitir. Şi Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti a fost chemată, iar mai mulţi agenţi vor avea grijă ca traficul din zona Bellu să nu fie blocat.

Coşciugul, adus cu avionul favorit al miliardarilor lumii


Cu o astfel de aeronavă a fost transportat sicriul de la Londra la Bucureşti
Trupul milionarului Dinu Patriciu a fost adus în ţară, de către familie, cu un avion business jet închiriat, model Embraer ERJ135 Legacy 600, al cărui preţ poate depăşi lejer 25 de milioane de euro, în funcţie de dotări şi de modificări. Aparatul de zbor, care poate atinge viteza maximă de 834 km/h, este preferatul VIP-urilor din toată lumea, datorită luxului pe care îl oferă şi a siguranţei în zbor, iar închirierea lui are un preţ pe măsură: peste 5.000 de lire sterline pe oră. Cu un astfel de aparat a venit în România şi celebra Lady Gaga, în urmă cu doi ani, când a susţinut un concert la Bucureşti. ( Beatrice Filip)

Nici un comentariu.

Comentează

Close
Închide
  Close