MENIU CAUTĂ

Dinu Pescariu este acuzat și de spălare de bani în dosarul ”Microsoft 3”

Distribuie

Fostul jucător de tenis Dinu Pescariu a fost audiat, vineri, la DNA, procurorii aducându-i la cunoştinţă că este acuzat şi de spălare de bani în dosarul "Microsoft 3".

La ieșirea de la audieri, Pescariu a declarat, notează Agerpres, că a aflat cât de dorupt este, Precizând că i s-a adus la cunoștință despre noua acuzație.

„Am aflat cât de corupt sunt. Mi-au mai adus la cunoştinţă încă o acuzaţie, de spălare de bani, tot în dosarul Microsoft, asta este o poveste fără sfârşit”, a declarat el.

Întrebat cum comentează faptul că este cunoscut ca principalul denunţător în dosarul „Microsoft” şi tot acest caz îl „îngroapă”, Pescariu a arătat că este „frustrant”.

„N-are cum să mă îngroape, fiindcă adevărul e de partea mea aici. Putea să mă îngroape la început, acum nu are cum să mă îngroape, acum doar îmi urâţeşte viaţa”, a spus Pescariu.

În acest dosar, Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicaţiilor, este acuzat de abuz în serviciu, Dinu Pescariu şi Claudiu Florică – de instigare la abuz în serviciu, iar Călin Tatomir – de complicitate la abuz în serviciu.

Potrivit DNA, faptele au fost comise în contextul în care, luna aprilie a anului 2009, expira contractul comercial de închiriere licenţe Microsoft. Gabriel Sandu, în calitate de ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, a optat pentru varianta încheierii unui nou contract de închiriere software, fapt care nu se putea realiza, conform legislaţiei în vigoare, decât prin organizarea unei licitaţii publice.

Prejudiciul din dosar se ridică la 51.396.344 de euro, reprezentând diferenţa dintre suma plătită de minister şi suma care a fost facturată de către furnizorul de licenţe către SC Dim Soft SRL, fiind creat totodată un folos necuvenit în favoarea D.Con-Net AG.


Citește și: VIDEO/Întoarcerea în țară e ultima opțiune a românilor din Diaspora. ”Pleacă din Spania, dar se duc în Nord”

Citește mai multe despre Dinu Pescariu, DNA - Direcția Națională Anticorupție, dosar și spălare de bani pe Libertatea.

Comentarii