UPDATE 20:54:  Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne au avut o întâlnire cu cei ai Primăriei Capitalei, după ce organizarea târgului de Crăciun din Piața Victoriei a fost împiedicată din cauza protestelor.

„În urma analizării incidentelor care au avut loc în Piața Victoriei au rezultat următoarele concluzii: o autoritate publică, respectiv Primăria Capitalei, a fost împiedicată să desfășoare o activitate autorizată, mai multe persoane au intervenit asupra unor bunuri care nu le aparțineau riscând deteriorarea acestora, iar o persoană a suferit vătămări corporale. În consecință, ministrul afacerilor interne, Carmen Dan a dispus verificări cu privire la modul în care structurile subordonate MAI și-au îndeplinit atribuțiile ce le revin, conform legii”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Interne.


UPDATE 18:15: Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că va face o plângere penală împotriva oamenilor care au distrus bunurile municipalității. Edilul a spus că îi va reclama și pe cei care au „perturbat” buna desfășurare a unui eveniment public legal.

UPDATE 16:55: Consilierul general Tudor Ionescu a precizat că protestele din Piața Victoriei „nu sunt autorizate”, iar manifestanții care au demolat schelele amplasate pentru construirea târgului din Piața Victoriei au exagerat.

„Aceste manifestații nu sunt autorizate, dar asta nu înseamnă că nu respectăm dreptul oricărui cetățean de a-și exprima părerea. Dar, libertatea, cel puțin pentru mine ca liberal, înseamnă și responsabilitate. Ori, atâta timp cât se organizează un târg care are autorizație și începe construcția lui, este de-a dreptul ilegal să te apuci tu să demontezi, să pui mâna pe niște schele care nu-ți aparțin, nu sunt proprietatea ta și să le dai jos. Aici cred că s-a exagerat un pic din partea manifestanților”, a declarat Tudor Ionescu, pentru antena3.ro.

Tudor Ionescu, tânărul cunoscut sub numele de Tudy, a devenit cunoscut în anul 2011, când pe internet a apărut un filmuleţ în care se masturba în timp ce vorbea despre ce i-ar face fostei soţii a lui Pepe, Oana Zăvoranu.

INTERVIU. România și hidrogenul verde: cât este de sustenabil și când îl vom folosi pentru transport și încălzire? „Nu ar trebui să crească factura”
Recomandări
INTERVIU. România și hidrogenul verde: cât este de sustenabil și când îl vom folosi pentru transport și încălzire? „Nu ar trebui să crească factura”


UPDATE 16:35: Gabriela Firea mută târgul de Crăciun din Piața Victoriei, după ce zeci de oameni au protestat sâmbătă în fața sediului Guvernului. Primarul general al Capitalei a anunțat că evenimentul este în „imposibilitatea de a se desfășura, din cauza unor protestatari agresivi verbal și fizic”.

UPDATE. Protest și incidente în Piața Victoriei. Anchetă MAI după împiedicarea organizării târgului de Crăciun/ FOTOIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 2

Foto: Adrian Manolache

UPDATE 14:47: Manifestanții din Piaţa Victoriei au început să demonteze schelele amplasate de Primăria Municipiului Bucureşti pentru Târgul de Crăciun, care ar urma să fie organizat în perioada 5-17 decembrie. Oamenii spun că „îşi iau piaţa înapoi” şi că nu sunt de acord cu iniţiativa municipalității, notează Mediafax.ro.

MApN anunță că a găsit „elemente ale unei posibile drone”, în Insula Mare a Brăilei. Imaginile surprinse de localnici | VIDEO
Recomandări
MApN anunță că a găsit „elemente ale unei posibile drone”, în Insula Mare a Brăilei. Imaginile surprinse de localnici | VIDEO


::placeholdeR–>

Foto: Adrian Manolache

UPDATE 14:40: Trei protestatari au fost amendați, după ce au fost săltați de jandarmi din Piața Victoriei. Unul dintre oameni a fost sancționat pentru „acte violente împotriva persoanelor”, iar ceilalți doi pentru că i-au împiedicat pe jandarmii care îi ridicau pe manifestanți.

Astfel, un bătrân a fost rănit de către unul dintre manifestanţi, după ce persoana în vârstă l-a lovit pe manifestant cu un rucsac în urma unor înjurături reciproce. Protestatarul care l-a lovit pe bătrân, împreună cu alte două persoane, au fost duse la Secţia de Poliţie.

„Cele trei persoane au fost sancționate contravențional. Valoarea totală a amenzilor este de 7.000 de lei”, a declarat, pentru Libertatea, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, Georgian Enache.

Potrivit sursei citate, aproape 40 de jandarmi au fost mobilizați în Piața Victoriei, în urma incidentelor care au avut loc în zona din fața Guvernului unde se instalează târgul de Crăciun. Forțele de ordine au intervenit, după ce un bătrân a fost agresat de unii dintre protestatari.


UPDATE 14:10: Reprezentanții opoziției au reacționat, în urma incidentelor care au avut loc sâmbătă dimineață în Piața Victoriei. Fostul președinte Traian Băsescu o îndeamnă pe Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, să renunțe la ideea organizării unui târg de Crăciun, pe care o califică drept „una ticăloasă” și să îi lase pe cetățeni să manifesteze.

Cum încearcă avocații lui Mario Iorgulescu să-l scape de pedeapsa la 13 ani de închisoare. „Suferă de leziuni cerebrale din copilărie”
Recomandări
Cum încearcă avocații lui Mario Iorgulescu să-l scape de pedeapsa la 13 ani de închisoare. „Suferă de leziuni cerebrale din copilărie”

„Doamnă Primar General Gabriela Vrânceanu Firea,
Decizia ilegală de a organiza un târg în Piaţa Victoriei este una ticăloasă şi vreau să cred că ticăloşia nu este principala dumneavoastră coordonată în modul de a vă exercita mandatul de Primar General.  Anulaţi imediat decizia evident ilegală şi lăsaţi cetăţenii să se manifeste, dacă vor dori să facă acest lucru, într-un spaţiu care anul acesta a devenit un loc obişnuit al protestelor paşnice”, a scris liderul PMP pe Facebook.

Și liderul Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, i-a cerut edilului Gabriela Firea să renunțe la „ideea stupidă de o organiza un târg în Piața Victoriei”

„Este simplu, doamna Firea. RENUNȚAȚI LA IDEEA STUPIDĂ DE A ORGANIZA UN TÂRG ÎN PIAȚA VICTORIEI! Niciun primar general nu a organizat vreodată un târg în această locație. Pentru că este total nepotrivită pentru un târg, din multe motive. Este limpede pentru toată lumea că scopul acestui pseudotarg este unul singur, acela de a le răpi cetățenilor români dreptul de a protesta în Piața Victoriei, locul celor mai frumoase manifestații publice.

Dacă vă încăpățânați să îi faceți jocul lui Dragnea veți fi personal responsabilă de tot ce se va întâmplă în Piața Victoriei de acum încolo. ȚINEȚI MINTE: Piața Victoriei nu este PIAȚA DRAGNEA. Ci este spațiul public în care se exprimă o mare parte din societate, cea care nu înghite pe nemestecate toate minciunile și abuzurile PSD și care vrea altceva mai bun pentru România”, a scris președintele PNL, pe Facebook

Premierul Mihai Tudose a contrazis-o Gabriela Firea și a spus că nu este de acord cu organizarea unui târg de Crăciun în Piaţa Victoriei.

„Nu cred că este cea mai inspirată decizie organzarea unui târg în Piața Victoriei”, a spus șeful Executivului, joi, la Palatul Victoria, despre intenția municipalității de a bloca zona din fața Guvernului, unde de obicei aveau loc protestele Rezist, cu un târg pentru Crăciun.


UPDATE 14:05: Zeci de protestatari au fost format un lanț uman în jurul gardului provizoriu care împrejmuiește spațiul de amenajare al târgului de Crăciun. Jandarmii au intervenit în forță, după ce oamenii care au ieșit în stradă au încercat să dărâme gardul.

UPDATE. Protest și incidente în Piața Victoriei. Anchetă MAI după împiedicarea organizării târgului de Crăciun/ FOTO

UPDATE. Protestatarii au aruncat cu hârtie igienică pe gardul provizoriu care împrejmuiește spațiul de amenajare al târgului de Crăciun.

UPDATE. Protest și incidente în Piața Victoriei. Anchetă MAI după împiedicarea organizării târgului de Crăciun/ FOTOIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 2


Lucrătorii au fost întâmpinaţi de câteva persoane cu steaguri tricolore şi cu portavoci, care scandau „Vrem spitale, nu târguri penale!”, „Nu cedam Piaţa Victoriei!”, „Firea, nu uita, piaţa asta nu-i a ta!”, conform Digi 24.

Primăria Capitalei a anunţat, marţi, că Târgul de Sărbători – Festivalul de colinde şi obiceiuri de iarnă va fi deschis în perioada 5 – 17 decembrie, în Piaţa Victoriei. PMB a anunţat că în cadrul acestui eveniment vor cânta artişti precum: Maria Dragomiroiu, Mircea Vintilă, Ducu Bertzi, Adrian Naidin, Ovidiu Lipan Ţăndărică, Andra Gogan, precum şi Gaşca Zurli şi Orchestra Naţională Valahia.


UPDATE. Clădire cu români, incendiată intenționat în Germania. Șapte persoane sunt în stare gravă


 

 

Google News Urmărește-ne pe Google News