Mergi direct la conținut »
Danemarca a interzis vălul islamic în public. Ce amendă vor primi femeile care încalcă legea
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Danemarca a interzis vălul islamic în public. Ce amendă vor primi femeile care încalcă legea

Danemarca a interzis vălul islamic în public. Ce amendă vor primi femeile care încalcă legea

Parlamentul danez a adoptat, joi, o lege care interzice portul vălului islamic integral (Burka) în spațiul public. Astfel, danezii au urmat exemplul unor țări precum Franța sau Belgia. Orice femeie care va încălca această lege va fi amendată cu aproximativ 134 de euro.

”Toate persoanele care, în locuri publice, poartă veștminte care le ascund chipul sunt pasibile de amendă”, arată legea pentru care au votat 75 de parlamentari. Alți 30 de leguitori s-au opus adoptării proiectului legislativ, scrie Daily Mail.

Legea, depusă de guvernul de centru-dreapta, a beneficiat de sprijinul principalelor două forțe politice din Parlament: social-democrații și Partidul Popular (anti-imigrație).

Astfel, începând cu 1 august, când intră în vigoare noua legislație, oric einfracțiune de acest gen va fi sancționată cu amendă de 1.000 de coroane daneze (aproximativ 134 de euro). Dacă infracțiunile se repetă, amenda poate ajunge și la 10.000 de coroane.

Franța a fost prima țară europeană care a interzis vălul integral în spațiul public, în aprilie 2011. Ulterior, Austria și Belgia au interzis și ele ținuta tradițională.

Deputații germani au adoptat în aprilie 2017 o lege care interzice parțial portul vălului integral în anumite contexte. Astfel, funcționarii trebuie să aibă fața total vizibilă, iar persoanele al căror chip este acoperit sunt obligate să-l descopere în cazul unei verificări a identității. Legea a fost adoptată pe 12 mai.


CITEȘTE ȘI: Efectele deciziei CCR. Danileţ: Laura Codruţa Kovesi ar putea fi revocată


 

Close
Închide
  Close